EjendomsWatch

EDC Erhverv: Halvdelen af investorerne søger mod København

Halvdelen af investorerne i EDC Erhverv Poul Erik Bechs køberkartotek søger mod København, selvom interessen også stiger for provinsen.

Foto: Ritzau Scanpix.

Selvom priserne tilspidses og afkastene er små, flokkes investorerne stadig om København. I hvert fald søger halvdelen af de 2414 investorer i EDC Erhverv Poul Erik Bechs køberkartotek efter ejendomme i København eller Frederiksberg, skriver mægleren i en pressemeddelelse.

”Ultimo 2016 foretog vi i EDC Erhverv Poul Erik Bech desuden en stor markedsundersøgelse, som bl.a. viste, at 33 pct. af de danske investorer påtænker at investere i ejendomme i København by. Det vidner om, at vi ikke har set toppen af markedet endnu,” udtaler Jørgen Jørgensen, direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Så selvom der tales mere og mere om gode investeringsmuligheder i vækstbyer i provinsen, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech også ser en stigning i investeringstransaktioner, ser København fortsat ud til at være det sted, investorerne helst søger hen.

”Markedet, priserne, befolkningstilvæksten og den minimale tomgangsrisiko taget i betragtning, ser vi et klart billede på, at ejendomme er et fornuftigt investeringsalternativ i det nuværende marked – og investorerne står derfor i kø i vores køberkartotek,” udtaler Jørgen Jørgensen.

I år har mæglerens erhvervscenter i Købehavn primært formidlet boligudlejningsejendomme og kontorejendomme, men også andre typer erhvervsejendomme bliver efterspurgt.

Sadolin & Albæk: Københavnsk ejendomsmarked tager en slapper i år

EDC: Rekordlav tomgang i lager- og produktionsejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier