Ejendomme halter efter det samlede afkast hos Industriens Pension

Ejendomsinvesteringer bidrager positivt til afkastet i første halvår, men ligger under det samlede afkast hos pensionskassen. Aktiemarkedet trækker i stedet læsset, lyder det fra investeringsdirektør.
Karsten Kjellerup Kjeldsen, investeringsdirektør hos Industriens Pension. | Foto: PR
Karsten Kjellerup Kjeldsen, investeringsdirektør hos Industriens Pension. | Foto: PR

Ejendomsporteføljen skæpper godt i kassen hos Industriens Pension, men det er ikke den aktivklasse, der får flidspræmien for første halvår, viser regnskabet.

Afkastet på ejendomme blev på 3,3 pct. baseret på aktiver for 7,8 mia. kr. Industriens Pensions samlede afkast i første halvår lå på 3,7 pct. ud af de samlede investeringsaktiver på 156,8 mia. kr., fremgår det.

Det skyldes ifølge Karsten Kjellerup Kjeldsen, investeringsdirektør hos Industriens Pension, at aktiemarkederne har udviklet sig gunstigt.

"Finansmarkederne har i første halvår været præget af en pæn global vækst, mens centralbankerne har fortsat den lempelige pengepolitik. Det har skabt god efterspørgsel efter aktier og lignende risikoaktiver, hvor særligt emerging markets og danske aktier har klaret sig godt. Samlet set har det skabt solide resultater i første halvår. Det allervigtigste er dog vores meget stærke langsigtede resultater," siger Karsten Kjellerup Kjeldsen i en meddelelse.

Over de seneste 10 år, der har budt på store udsving på de finansielle markeder, har det gennemsnitlige årlige afkast i Industriens Pension været 9,5 pct., oplyser pensionsselskabet, der er ejet med 65 pct. af lønmodtagerforbund under LO, mens arbejdsgiversiden i skikkelse af Dansk Industri ejer 35 pct.

Industriens Pension køber 36 motorvejsbutikker

Industriens Pension henter solide afkast på New York-skyskrabere

PFA og Industriens Pension sætter 1 mia. kr. i ny boligfond

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også