EjendomsWatch

Industriens Pension køber 36 motorvejsbutikker

Som led i en samlet investering på 1,1 mia. kr. i infrastruktur køber pensionskassen kæde af rastepladser langs motorveje i England.

Foto: PR

Industriens Pension øger sine investeringer i infrastruktur og investerer nu 1,1 mia. kr. i den britiske rastepladskæde Welcome Break samt i motorveje i USA og Portugal.

Motorvejskæden består af 36 afdelinger og rummer veletablerede mærker som Starbucks, McDonald's og Subway.

Forretningsmodellen er franchisebaseret og har demonstreret stabil indtjening over de seneste 20 år trods to mellemliggende økonomiske kriser i England, anfører Industriens Pension.

"Motorvejene og rastepladserne leverer stabile og langsigtede pengestrømme med høj grad af inflationsbeskyttelse og begrænset markedseksponering. Det er investeringer med lav risiko, der vil give vores medlemmer et attraktivt og inflationsjusteret afkast,” siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

Mere præcist er der tale om motorveje i den amerikanske stat Colorado og i de portugisiske regioner Porto og Algarve, der er offentligt-private partnerskaber (OPP).

Det er dog investeringen i Welcome Break, som udgør den største del af milliardinvesteringen.

Pensionsselskabet har indtil videre investeret i alt 17 mia. kr. i infrastruktur, hvilket svarer til 11 pct. af den samlede portefølje.

Industriens Pension henter solide afkast på New York-skyskrabere

PFA og Industriens Pension sætter 1 mia. kr. i ny boligfond

Industriens Pension køber Aarhus-vartegn

Priskapløb rammer Industriens Pensions ejendomsambitioner 

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier