Landets ældste værtshus kæmper mod ejendomsinvestor

Et københavnsk værtshus fra 1723 er i kamp med ejerforening og ejeren af den fælles ejendom. Det har blandt andet ført til, at ølforsyningen blev kappet over af ejerforeningens formand, og 1000 liter øl blev spildt. 
Foto: PR/Hviids Vinstue
Foto: PR/Hviids Vinstue

Hviids Vinstue på Kongens Nytorv 19 i København har eksisteret siden 1723 og er ifølge Berlingske sandsynligvis landets ældste værtshus, mens naborestauranten Skindbuksen fra 1728 er en af de ældste spisesteder. Men efter en ny ejer og ejerforening kommet til, er der opstået konflikter.

Det skriver Berlingske.

Blandt andet har Per Møller, indehaver af værtshuset Hviids Vinstue, oplevet, at slangen, som transporterer øl fra kælderen til hanerne gennem gården, er blevet kappet over, hvilket resulterede i et spild på 1000 liter øl.

"Kære restauratør Per Møller. Den ulovlige øl slange er fjernet som varslet og efter aftale med bestyrelsen og bliver nedtaget igen, hvis den fremover monteres uden samtykke eller aftale med ejerforeningen, bestyrelsen og ejer af lagerlokalet," stod der på den seddel, der mødte Per Møller.

Afsenderen var Tommy Hansen, bestyrelsesformand for ejerforeningen i ejendommen, hvor Hviids Vinstue hører til. Han bekræfter over for avisen at have klippet ølslangen over, men fortæller også, at han op mod 35 gange forinden har bedt restauratørerne om at rydde op i gården.

Det anerkender Per Møller, der dog påpeger, at slangen har været der i 26 år og snart skulle flyttes. Han mener, at Tommy Hansen står i ledtog med ejeren af ejendommene, Euro Economics, hvor Claus Molbech Bendtsen er direktør. Tommy Hansen afviser påstanden, og det har ikke været muligt at få Claus Molbech Bendtsen i tale.

Som EjendomsWatch skrev i april, har selskabet løbende købt op i København. Ifølge EjendomsWatch' oplysninger kommer pengene bag Euro Economics' opkøb fra Claus Molbech Bendtsens familiemedlem Bo Bendtsen, der købte sig ind i madbestillingsportalen Just Eat, før det blev en milliardforretning.

Iværksætter øger sine investeringer i københavnske ejendomme

Københavnsk bar-investor på storindkøb i Aalborg

Stripklub gennem 30 år bliver til lejligheder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også