EjendomsWatch

Enggaard-familien er nu blandt landets rigeste

Både ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt og entreprenørfamilien Enggaard er at finde på Børsens liste over Danmarks 40 største formuer, der domineres af legetøj og tøj.

Foto: Colourbox

Først ejendomsinvestor og senere indehaver af isenkræmmerkæden Imerco, Mikael Goldschmidt, kommer et stykke før arvingerne til den gamle Enggaard-koncern på avisen Børsens liste over Danmarks 40 største formuer. Toppen indtages af Lego-familien Kirk Kristiansen efterfulgt af Anders Holch Povlsen, hvor sidstnævnte for nyligt er begyndt at investere i ejendomme, blandt andet i form af et konferencecenter i Aarhus.

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Lego-families ejendomsselskab får trecifret millionindskud

Med 2,6 mia. kr. i formue er Goldschmidt på plads 37 en kende foran den samlede formue på 2,5 mia. kr., som de to Enggaard-brødre, Jørgen og Søren, der slutter på plads 39, fremgår det.

Goldschmidt løfter driftsindtjeningen: "Meget tilfredsstillende"

A. Enggaard tror på godt 2017

Aalborg-entreprenør udvikler 499 boliger

Længere oppe af listen findes familien Hellerung Christiansen, der står bag Bygma Gruppen. Med en formue på 4,4 mia. kr. svarer det, ifølge avisen, til en 21.-plads.

Færre kunder får byggemarkeder til at droppe dele af Danmark

På plads nummer 16 og 17 findes familierne bag høreapparatfirmaet Widex, henholdsvis familien Tøpholm med en formue på 5,2 mia. kr. og brødrene Westermann med en formue på fem mia. kr., der i starten af året solgte et luksuslejlighedsbyggeri drevet som hotel for knap en mia. kr.

Høreapparatfamilier sælger københavnske luksuslejligheder for knap 1 mia. kr.

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier