PKA og Enggaard bygger for 400 mio. kr. i Aalborg

De trecifrede millioninvesteringer strømmer fra pensionskasserne og i provinsen — seneste skud kommer fra PKA med 280 lejligheder. (Rettet)
Foto: PR
Foto: PR

(Artikel rettet 15. maj kl. 17.30, da PKA har korrigeret antallet af lejligheder.)

Pensionskassen PKA, der har 18 mia. kr. investeret i danske ejendomme, opfører sammen med Aalborg-entreprenør og -projektudvikler A. Enggaard 280 lejligheder i Aalborg til en værdi på 400 mio. kr. Dermed fortsætter den øgede trafik mod ejendomsinvesteringer i provinsen, der har præget en lang række institutionelle investorer i 2017 efter at svenske Niam som en af de første kastede sig over byen i 2016.

Niam tror på Aalborg

PFA og Industriens Pension sætter 1 mia. kr. i ny boligfond

De 280 lejligheder skal bygges på godsbanearealet ved Aalborg Banegård og forventes at stå klar til indflytning i 2019, oplyser PKA.

"PKA har de senere år investeret massivt i ejendomme i København og Aarhus, fordi de rette forudsætninger har været til stede: Stor tilflytning og udvikling kombineret med et stigende ønske blandt mange om at bo til leje. De forudsætninger er nu også til stede i andre byer såsom Aalborg, hvilket gør det interessant for PKA at investere i byen," siger PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe.

Aalborg borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, er rigtig glad for investeringen:

”Vi oplever i de her år en eksplosiv vækst og udvikling. Vi oplever en fremgang på alle de vigtige parametre, der er nødvendige for at kunne udvikle vores by, og vi oplever, at investorer har fået øje på Aalborg. Det betyder meget for byens fortsatte udvikling, at PKA igen har valgt at investere i Aalborg,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

"Vores hjerte bliver igen levende"

Den positive udvikling i den nordjyske hovedstad er årsagen til, at PKA i stigende grad også kikker mod nord:

Adspurgt af mediet Finans hvor langt ud i provinsen PKA, svarer Nikolaj Stampe:

"Vi kigger også andre steder. Jeg kan sagtens forestille mig, at vi investerer i trekrantsområdet og nogle af de steder, hvor der kommer nye supersygehuse. Det kunne være Herning eller Aabenraa. Lejen er selvfølgelig betydelig lavere i Aabenraa, men vi har et strategisk ønske om, at vi gerne vill bygge i nærheden af supersygehusene. Dels har det en relation til vores medlemmer, og dels er det store arbejdspladser."

Investeringen i de 280 lejligheder er en del af et strategisk samarbejde, som PKA og A. Enggaard indgik i 2015. Det ligeligt ejede partnerskab omfatter bl.a. opførelsen af 1200 lejligheder i Aarhus, 150 ungdomsboliger i Aalborg og nu altså også opførelsen af 240 lejligheder samme sted.

Pensam vil bygge 427 boliger i Aalborg — pensionskassernes nye favorit

Aarhus og Aalborg rækker ud efter internationale investorer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også