EjendomsWatch

Medie: Blackstone vil købe udlandsdanskers livsværk for små 5 mia. kr.

Blackstone, den udenlandske kapitalforvalter, lurer på at købe hele porteføljen i ejendomsselskabet City Apartment for op mod fem mia. kr., skriver erhvervsmediet Insidebusiness på baggrund af anonyme kilder.

Foto: PR

En af verdens største ejendomsinvestorer, Blackstone, forhandler om at købe udlandsdanskeren Svend Petersens livsværk, ejendomsselskabet City Apartment, for en pris, der kan løbe op i ca. 5 mia. kr., skriver mediet Insidebusiness.

"Forhandlingerne er fremskredne, og køberne er indtil videre gået langt for at holde forhandlingerne på sporet. Køberne lader til at være indstillet på at gå hele vejen, og selv om der fortsat er flere detaljer, der skal forhandles på plads, er der en god chance for, at handlen går igennem," siger en unavngiven kilde til mediet.

Der har tidligere været flere bejlere til porteføljen. Eksempelvis Jesper Damborg, forhenværende direktør hos Saxo Properties, nu direktør og stifter i selskabet Capital Investment. Men også den tyske ejendomsinvestor Patrizia har med Rikke Lykke i spidsen forsøgt at få fat i porteføljen, men er altså ikke lykkedes, fremgår det.

Medie: Patrizia har budt 4,8 mia. kr. for dansk ejendomsselskab 

City Apartment har ifølge Insidebusiness tidligere håndteret salget på egen hånd, men i denne runde er erhvervsmægleren Colliers blevet hentet ind til at yde støtte.

Ingen af parterne forholder sig i citatform til oplysningerne i mediet.

Svend Petersen er ikke den eneste, der vil sælge fra. Også ejendomsmilliardær Mikael Goldschmidt vil frasælge en ejendomsportefølje i milliardklassen.

Goldschmidt sender ejendomsportefølje i milliardklassen på markedet

Blackstone køber portefølje med 25 danske ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier