EjendomsWatch

Medie: Blackstone vil købe udlandsdanskers livsværk for små 5 mia. kr.

Blackstone, den udenlandske kapitalforvalter, lurer på at købe hele porteføljen i ejendomsselskabet City Apartment for op mod fem mia. kr., skriver erhvervsmediet Insidebusiness på baggrund af anonyme kilder.

Foto: PR

En af verdens største ejendomsinvestorer, Blackstone, forhandler om at købe udlandsdanskeren Svend Petersens livsværk, ejendomsselskabet City Apartment, for en pris, der kan løbe op i ca. 5 mia. kr., skriver mediet Insidebusiness.

"Forhandlingerne er fremskredne, og køberne er indtil videre gået langt for at holde forhandlingerne på sporet. Køberne lader til at være indstillet på at gå hele vejen, og selv om der fortsat er flere detaljer, der skal forhandles på plads, er der en god chance for, at handlen går igennem," siger en unavngiven kilde til mediet.

Der har tidligere været flere bejlere til porteføljen. Eksempelvis Jesper Damborg, forhenværende direktør hos Saxo Properties, nu direktør og stifter i selskabet Capital Investment. Men også den tyske ejendomsinvestor Patrizia har med Rikke Lykke i spidsen forsøgt at få fat i porteføljen, men er altså ikke lykkedes, fremgår det.

Medie: Patrizia har budt 4,8 mia. kr. for dansk ejendomsselskab 

City Apartment har ifølge Insidebusiness tidligere håndteret salget på egen hånd, men i denne runde er erhvervsmægleren Colliers blevet hentet ind til at yde støtte.

Ingen af parterne forholder sig i citatform til oplysningerne i mediet.

Svend Petersen er ikke den eneste, der vil sælge fra. Også ejendomsmilliardær Mikael Goldschmidt vil frasælge en ejendomsportefølje i milliardklassen.

Goldschmidt sender ejendomsportefølje i milliardklassen på markedet

Blackstone køber portefølje med 25 danske ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier