EjendomsWatch

Medie: Patrizia har budt 4,8 mia. kr. for dansk ejendomsselskab

Den tyske ejendomskoncern Patrizia har budt et milliardbeløb for et dansk ejendomsselskab, skriver erhvervsmedie. Til EjendomsWatch understreger Patrizia, at parterne dog er gået fra hinanden igen. (Opdateret)

Foto: Colourbox

(Artikel opdateret 14. februar kl. 11.30 med kommentar fra Patrizia, overskrift rettet.)

En ganske bemærkelsesværdig handel har været undervejs i den danske ejendomsbranche.

Ifølge erhvervsmediet Insidebusiness har den store tyske ejendomskoncern Patrizia, der er en del af børsnoterede Patrizia Immobilien, budt hele 4,8 mia. kr. for det danske ejendomsselskab City Apartment, der ejes af formand Svend Petersen via et selskab i Luxembourg.

Mediet skriver, at Svend Petersen står stejlt på sit krav om at indkassere mindst 5 mia. kr. for et salg, hvorfor Patrizia nu angiveligt overvejer, hvad næste træk skal være for at gennemføre handlen. Ifølge Insidebusiness har blandt andet mægler Hans Vestergaard fra Colliers været involveret i handlen, men de oplysninger vil han hverken be- eller afkræfte.

Patrizia ejer ejendomme for omkring 50 mia. kr. og har siden 2012 opkøbt danske ejendomme for 6 mia. kr. Hvis købet af City Apartment går igennem, overtager selskabet en aktør, der i seneste regnskabsår tjente 250 mio. kr. før skat og bogførte værdien af sine ejendomme til 3,5 mia. kr. City Apartment ejer i alt 67 danske ejendomme fordelt på over 170.000 kvm.

Det har ifølge Insidebusiness ikke været muligt at få Svend Petersen i tale om den mulige handel. Det fremgår heller ikke, hvordan Patrizia stiller sig til oplysningerne.

Til EjendomsWatch oplyser Patrizias chef for Norden, Rikke Lykke, at historien ikke længere er aktuel.

"Vi gik fra hinanden i efteråret og er derfor ikke længere i dialog om porteføljen," siger hun til EjendomsWatch.

Formueforvaltere i ejendomsduel for tyske pensionsmilliarder 

Patrizia sætter erfaren kvinde i front for sine investeringer

Patrizia sætter trecifret millionbeløb i 68 boliger på Amager

Patrizia firedobler resultat på milliardkøb 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier