EjendomsWatch

Medie: Hommelhoff undersøges i sag om fyret Hummel-direktør

Den aarhusianske ejendomsinvestor bliver nu undersøgt af politiet vedrørende handel med en ejendom i Tyrkiet. Claus Hommelhoff afviser, at der skulle være noget i sagen.

Foto: Nicolai Lorenzen

Den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff får nu endevendt sin rolle i sagen om den fyrede og svindelanklagede Hummel-direktør, Søren Schriver.

Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, er kommet i besiddelse af internt materiale, der viser, at Hummels advokatfirma, Plesner, forgæves har forsøgt at finde ud af, hvorfor Hommelhoff - tilsyneladende ud af det blå og få dage efter bortvisningen af Søren Schriver - dukkede op som mulig investor i en omstridt ejendomshandel.

Da Plesner opgav at få svar fra Hommelhoff selv, valgte advokatfirmaet 10. april at aflevere det indsamlede materiale til Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi står for efterforskningen af den sag, som Hummel og virksomhedens ejer, Christian Stadil, valgte at politianmelde i marts som muligt mandatsvig og returkommission på baggrund af undersøgelser af Hummels direktør gennem mere end 24 år, Søren Schriver.

En af beskyldningerne mod Søren Schriver går på, at han havde forsøgt at score millioner på at handle en tyrkisk ejendom bag om ryggen på Stadil-familien.

Schriver har afvist dette. Han ønsker ikke at udtale sig til Finans. 

Ingen i Hummel - ud over Søren Schriver - havde dog ifølge de interne papirer hørt om Hommelhoffs interesse for ejendommen, før rigmanden sendte en e-mail til Hummels tyrkiske advokat den 13. februar 2017.

Det var fire dage efter, at Schriver var blevet bortvist.

E-mailen har tidligere fået Christian Stadil til spekulere i, om Hommelhoff forsøgte at skaffe Søren Schriver et alibi, men i dag har han ingen kommentarer.

Østjyllands Politi vil ikke forholde sig konkret til det nye materiale, men oplyser, at alle aspekter af sagen vil blive undersøgt. 

Ifølge lektor i strafferet ved Aarhus Universitet Nicolaj Sivan Holst, kan der dog næppe gøres noget ansvar gældende over for Hommelhoff. Heller ikke hvis e-mailen var skrevet med det ene formål at skaffe Schriver et alibi.

Claus Hommelhoff selv har ikke mange kommentarer.

"Jeg er jo en forretningsmand, der har drevet en virkelig fornuftig business i snart 40 år. Hvorfor skulle jeg begynde at lave sådan noget," siger han.

Ejendomsinvestor beskyldes for at hjælpe bortvist Hummel-direktør med alibi

Ny medejer af Nybolig Erhverv: Vi kan udvikle kæden yderligere

Ejendomsmatador går efter kontorejendomme uden for centrum

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier