EjendomsWatch

Medie: Hommelhoff undersøges i sag om fyret Hummel-direktør

Den aarhusianske ejendomsinvestor bliver nu undersøgt af politiet vedrørende handel med en ejendom i Tyrkiet. Claus Hommelhoff afviser, at der skulle være noget i sagen.

Foto: Nicolai Lorenzen

Den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff får nu endevendt sin rolle i sagen om den fyrede og svindelanklagede Hummel-direktør, Søren Schriver.

Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, er kommet i besiddelse af internt materiale, der viser, at Hummels advokatfirma, Plesner, forgæves har forsøgt at finde ud af, hvorfor Hommelhoff - tilsyneladende ud af det blå og få dage efter bortvisningen af Søren Schriver - dukkede op som mulig investor i en omstridt ejendomshandel.

Da Plesner opgav at få svar fra Hommelhoff selv, valgte advokatfirmaet 10. april at aflevere det indsamlede materiale til Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi står for efterforskningen af den sag, som Hummel og virksomhedens ejer, Christian Stadil, valgte at politianmelde i marts som muligt mandatsvig og returkommission på baggrund af undersøgelser af Hummels direktør gennem mere end 24 år, Søren Schriver.

En af beskyldningerne mod Søren Schriver går på, at han havde forsøgt at score millioner på at handle en tyrkisk ejendom bag om ryggen på Stadil-familien.

Schriver har afvist dette. Han ønsker ikke at udtale sig til Finans. 

Ingen i Hummel - ud over Søren Schriver - havde dog ifølge de interne papirer hørt om Hommelhoffs interesse for ejendommen, før rigmanden sendte en e-mail til Hummels tyrkiske advokat den 13. februar 2017.

Det var fire dage efter, at Schriver var blevet bortvist.

E-mailen har tidligere fået Christian Stadil til spekulere i, om Hommelhoff forsøgte at skaffe Søren Schriver et alibi, men i dag har han ingen kommentarer.

Østjyllands Politi vil ikke forholde sig konkret til det nye materiale, men oplyser, at alle aspekter af sagen vil blive undersøgt. 

Ifølge lektor i strafferet ved Aarhus Universitet Nicolaj Sivan Holst, kan der dog næppe gøres noget ansvar gældende over for Hommelhoff. Heller ikke hvis e-mailen var skrevet med det ene formål at skaffe Schriver et alibi.

Claus Hommelhoff selv har ikke mange kommentarer.

"Jeg er jo en forretningsmand, der har drevet en virkelig fornuftig business i snart 40 år. Hvorfor skulle jeg begynde at lave sådan noget," siger han.

Ejendomsinvestor beskyldes for at hjælpe bortvist Hummel-direktør med alibi

Ny medejer af Nybolig Erhverv: Vi kan udvikle kæden yderligere

Ejendomsmatador går efter kontorejendomme uden for centrum

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier