EjendomsWatch

Aberdeen-fusion med Standard Life skal presse priserne

Den planlagte fusion mellem de to kapitalforvaltere Aberdeen Asset Management og Standard Life skal sikre lavere priser og bedre konkurrenceevne, siger topchef til Børsen.

Foto: PR

De skotske investeringsselskaber Aberdeen Asset Management og Standard Life vil som tidligere omtalt på EjendomsWatch fusionere. Dermed skabes et selskab med samlede aktiver under forvaltning på 660 mia. pund (godt 5800 mia. kr.).

I et interview med dagbladet Børsen uddyber den ene part hensigten:

Aberdeen og Standard Life vil slå pjalterne sammen 

"I kapitalforvaltningsbranchen vil du enten være en af de helt store eller en af de relativt små. Denne fusion vil forhåbentlig skabe et selskab, der kan konkurrere med de helt store amerikanske spillere," siger Martin Gilbert, der som Aberdeen-chef vil dele posten som adm. direktør i det nye selskab, med Standard Lifes direktør Keith Skeoch, til mediet.

Konkurrencen til de amerikanske selskaber skal blandt andet sket via prispres, fremgår det.

Da Aberdeens mangeårige landechef Tonny Nielsen i 2016 gik solo og tog en kundeportefølje på flere milliarder med, har netop skarpere priser været en af ændringerne i forhold til tidligere, sagde han til EjendomsWatch i april.

Aberdeen-afhopper går frem: Sparer millionbeløb på ny forvaltningsaftale 

Overfor Børsen afviser Martin Gilbert, at der umiddelbart skulle komme konsolidering i det danske kapitalforvaltermarked, medmindre en spiller skulle have særligt stærk lokal tilstedeværelse.

Kapitalforvalter bygger højhus i 23 etager i Silkeborg

Aberdeen vælger lokal ejendomsmægler til højhus i Silkeborg 

I Danmark investerer begge selskaber i ejendomme. Aberdeen har eget kontor, mens Standard Life indtil nu har haft en dansk partner i form af Capital Investment med Jesper Damborg i spidsen. Da tankerne om en fusion i marts blev offentligtgjort, var det ikke noget, der vækkede hans bekymring.

"Det er vigtigt at huske på, at vi ikke mangler investorer, men ejendomme. Jeg er overhovedet ikke bekymret for, at vi lige pludselig mangler kapital. Hvis ikke Standard Life er der, så er der nogle andre, der er der," sagde Jesper Damborg til EjendomsWatch.

Dansk Standard Life-partner om fusion med Aberdeen: Vi klarer den nok  

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier