EjendomsWatch

Aberdeen og Standard Life vil slå pjalterne sammen

De to kapitalforvaltere har tilsammen 5700 mia. kr. under forvaltning

Foto: PR

Der er svimlende beløb i spil, når kapitalforvalterne Standard Life og Aberdeen Asset Management går sammen i en fusion.

Mandag morgen har de to selskaber bekræftet, at de har tænkt sig at fusionere.

De to selskaber havde fredag ved børslukketid en kombineret børsværdi på 11,3 mia. pund — eller 97 mia. kr. — og de har tilsammen hele 660 mia. pund under forvaltning — svarende til knap 5700 mia. kr.

Fusionen sker ved en sammenlægning af de to aktieselskaber, så ejerne af Standard Life kommer til at sidde på to tredjedel af det nye selskab, og Aberdeens aktionærer får den resterende tredjedel.

Det samlede selskab vil fortsat være børsnoteret i London men have hovedsæde i Skotland, fremgår det. I dag har Standard Life adresse i Edinburgh, mens Aberdeen hører hjemme i den by, firmaet er opkaldt efter.

Begge kapitalforvaltere er aktive i Danmark, hvor især ejendomsinvesteringer har påkaldt sig opmærksomhed. Således var det Standard Lift Investments, der for 1,4 mia. kr. købte Danske Banks hovedsæde sidste år. Aberdeen Asset Management har senest brugt et trecifret millionbeløb på et boligprojekt i Silkeborg og har tilbage i december ligeledes brugt store summer i Carlsberg Byen.

Kapitalforvalter bygger højhus i 23 etager i Silkeborg

Aberdeen betalte kassen i Carlsberg Byen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier