EjendomsWatch

Patrizias driftsresultat for 2016 overstiger forventningerne

Drirftsresultatet overgår forventningerne hos den tyske ejendomsinvestor Patrizia. Særligt salget af en enkelt portefølje får æren, lyder det fra koncernens direktør.

Patrizias projekt på Teglholmen. | Foto: PR

Den tyske ejendomsinvestor Patrizia overgår forventningerne til driftsresultatet i et netop aflagt årsregnskab for 2016. "Stærkt resultat," lyder det fra adm. direktør Wolfgang Egger i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet ligger knap syv pct. højere end det forventede og lander på 283 mio. euro (cirka 2,1 mia. kr.) for 2016. Det er i høj grad drevet af salget af en enkelt portefølje ved navn Harald med 14.000 lejligheder fordelt i Tyskland og Sverige, der i 2015 blev købt for 900 mio. euro (knap 6,7 mia. kr) og og solgt for 1,1 mia. euro (godt 8,2 mia. kr.) i 2016.

"I 2016 havde vi succes med at identificere og levere på en række vækstmuligheder på tværs af det europæiske ejendomsmarked," lyder det fra adm. direktør for koncernen Wolfgang Egger i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen ligger driftsresultat dog også pænt uden at medregne salget af porteføljen Harald. Det justerede driftsresultat ser på årsbasis en stigning på 69 pct. til 72,2 mio. euro (cirka en 500 mio. kr.).

Efter den samlede mængde aktiver under forvaltning stiger med 2 mia. euro (knap 15 mia. kr.) til 18,6 mia. euro (godt 140 mia. kr.), kalder han nu sin virksomhed "et af Europas førende ejendomsinvesteringshuse."

Patrizia rundede i sidste uge seks mia. kr. under forvaltning i Danmark. Det skete, da investoren købte 15.000 kvm boligejendom på Teglholmen i København.

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier