EjendomsWatch

Patrizias driftsresultat for 2016 overstiger forventningerne

Drirftsresultatet overgår forventningerne hos den tyske ejendomsinvestor Patrizia. Særligt salget af en enkelt portefølje får æren, lyder det fra koncernens direktør.

Patrizias projekt på Teglholmen. | Foto: PR

Den tyske ejendomsinvestor Patrizia overgår forventningerne til driftsresultatet i et netop aflagt årsregnskab for 2016. "Stærkt resultat," lyder det fra adm. direktør Wolfgang Egger i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet ligger knap syv pct. højere end det forventede og lander på 283 mio. euro (cirka 2,1 mia. kr.) for 2016. Det er i høj grad drevet af salget af en enkelt portefølje ved navn Harald med 14.000 lejligheder fordelt i Tyskland og Sverige, der i 2015 blev købt for 900 mio. euro (knap 6,7 mia. kr) og og solgt for 1,1 mia. euro (godt 8,2 mia. kr.) i 2016.

"I 2016 havde vi succes med at identificere og levere på en række vækstmuligheder på tværs af det europæiske ejendomsmarked," lyder det fra adm. direktør for koncernen Wolfgang Egger i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelsen ligger driftsresultat dog også pænt uden at medregne salget af porteføljen Harald. Det justerede driftsresultat ser på årsbasis en stigning på 69 pct. til 72,2 mio. euro (cirka en 500 mio. kr.).

Efter den samlede mængde aktiver under forvaltning stiger med 2 mia. euro (knap 15 mia. kr.) til 18,6 mia. euro (godt 140 mia. kr.), kalder han nu sin virksomhed "et af Europas førende ejendomsinvesteringshuse."

Patrizia rundede i sidste uge seks mia. kr. under forvaltning i Danmark. Det skete, da investoren købte 15.000 kvm boligejendom på Teglholmen i København.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier