EjendomsWatch

Pensionskasser vil investere 60 mia. kr. i ejendomme frem mod 2020

De 10 største danske pensionskasser har ejendomme for over 200 mia. kr. og har inden for en tre-femårig horisont planer om yderligere indkøb for over 60 mia. kr. på vej, viser rundspørge.

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA Pension.

At pensionskasser er flittige ejendomsinvestorer afspejles i den daglige nyhedsstrøm.

Nu viser en rundspørge, som Estate Magasin bringer, at de 10 største pensionskasser frem mod 2020 har yderligere investeringer for over 60 mia. kr. på vej.

Eksempelvis estimerer Danica Pension, at pensionsselskabet vil investere yderligere 5 mia. kr. fra de nuværende 26,8 mia. kr., mens ATP vil gå fra at have 34,5 mia. kr. til at have investeret 45 mia. kr. i 2020.

"Vi havde tidligere allokeret 5 pct. af balancen til ejendomme, men med det faldende afkast på obligationer skal vi op på 12-15 procent. Og når balancen så er hastigt voksende, så bliver det også et stigende beløb, der skal købes ind for," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til Estate Magasin.

Lærernes Pension kaster 250 mio. kr. i nyt Aalborg-projekt

Kapitalforvalter bygger højhus i 23 etager i Silkeborg 

PKA vil gå fra 20 til 30 milliarder i ejendomme

Priskapløb rammer Industriens Pensions ejendomsambitioner

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier