EjendomsWatch

Slut med Valad hos børsnoteret investeringsfond

Valad-navnet forsvinder som led i australske Cromwells rebranding. Integration giver større bredde, siger nordisk chef.

Tomas Beck, nordisk chef hos Cromwell Property Group, der netop har sagt farvel til Valad-navnet. | Foto: PR

Den europæiske kapitalforvalter Valad integreres nu helt i australske Cromwell Property Group, der købte Valad Europe i 2015, meddeler Cromwell, der forvalter aktiver for 6,7 mia. euro (ca. 50 mia. kr.), herunder også i de nordiske lande.

Integrationen og ét fælles navn betyder, at investorer i hele verden får adgang til et bredere udbud af ejendomsstrategier lige fra core, hvor ejendommene er fuldt udviklede og risikoen lav, til opportunistic, hvor risikoen er høj og der skal udvikles en del på ejendommen, fremgår det.

"Dette er en spændende tid for koncernens nordiske aktiviteter. Nu, hvor afkastene generelt er små i de fleste delmarkeders kernesegmenter, har spredningen mellem primære og sekundære afkast givet os mulighed for at udnytte ‘manage-to-core’-strategier til fordel for vores investorer," lyder det fra Tomas Beck, nordisk chef i Cromwell Property Group, i meddelelsen.

Siden købet af Valad i 2015 har Cromwell fået flere nye investeringsmandater og har etableret fonden Cromwell European Cities Income Fund, der betegnes som en ubegrænset, institutionel kernefond.

Cromwell er børsnoteret på den australske fondsbørs i Sydney og forvalter ejendomsaktiver i Europa gennem 26 fond med i alt 270 ejendomme, fremgår det.

Australsk ejendomsinvestor udnævner nordisk direktør

Australsk ejendomsinvestor øger appetitten på Norden

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier