EjendomsWatch

Valad i nyt storopkøb efter frasalg i Danmark

Efter salget af Danmarks længste kontorbygning køber ejendomsinvestoren Valad en større portefølje i Finland sammen med Goldman Sachs.

Bygningen Kaisaniemenkatu i den nyligt indkøbte portefølje. | Foto: PR

Ovenpå salget af den markante og meget lange kontorbygning Copenhagen Business Park ved motorvej E20 syd for København har Valad Europe, der indgår i den australske kapitalforvalter Cromwell Property Group, købt 22 ejendomme i Finland.

Ejendomsinvestoren har sammen med investeringsbanken Goldman Sachs købt den såkaldte Omega-portefølje i Finland, der omfatter et samlet etageareal på 109.000 kvm fordelt på 13 kontorejendomme, fem industriejendomme og fire ejendomme, der primært er indrettet til detailformål, oplyser Valad.

“Med sit mix af kvalitetskontorejendomme som Kaisaniemenkatu 13 og Stella Terra, der er en del af erhvervsparken Stella Business Park i Leppävaara, samt en række ejendomme med potentiale for værdiskabende aktiviteter giver Omega-porteføljen os mulighed for at udnytte vores lokalkendskab til at skabe betydelig værdi ved hjælp af forskellige strategier. Disse omfatter blandt andet erhvervsudlejning, omlægning til boligformål samt oprettelse af delporteføljer af institutionelle investeringsejendomme, som vil tiltrække en bredere kreds af investorer," siger Tomas Beck, der er nordisk chef, i en pressemeddelelse.

Mere end 80 pct. af den nyligt indkøbte portefølje ligger i byerne Helsinki, Espoo og Vaanta, og en af de mest prominente bygninger er kontorejendommen Kaisaniemenkatu, der ligger i Helsinkis centrale forretningsdistrikt. Bygningen huser blandt andet den Nordiske Investeringsbank, og samlet set er ejendommene i porteføljen udlejet til over 200 lejere, oplyser Valad Europe.

Sælgers rådgiver er internationale JLL, fremgår det videre.

Valad forvalter ejendomsaktiver og investeringskapital til en samlet værdi af knap 4 mia. euro (godt 28 mia. kr.) gennem sine fonde og mandater i Europa, der består af over 338 ejendomme og ca. 3400 lejemål.

I Norden forvalter selskabet ejendomsaktiver for i alt 350 mio. euro (eksklusive Omega-porteføljen), som administreres af lokale teams i København, Helsinki, Malmö og Stockholm, fremgår det.

Danmarks længste kontorejendom får ny ejer

PFA-direktør løber risikoen med ny europæisk fond

Australsk ejendomsinvestor øger appetitten på Norden

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier