EjendomsWatch

Fynske møbelkøbmænd runder 2 mia. kr. i ejendomme

Familien bag den hedengangne møbelkæde Biva tjener godt på sin ejendomsportefølje.

Foto: Ritzau Scanpix / Joachim Ladefoged

Det går rigtig godt for 72-årige Henry Johansens ejendomsvirksomhed, Boka Holding, skriver Fyens Stiftstidende.

Han og datteren Millie Korsdal Rafn solgte i 2006 møbelkæden Biva, der siden gik konkurs.

Af et nyt årsregnskab for Boka Holding, der netop er offentliggjort, fremgår, at overskuddet vil stige i dette regnskabsår.

I 2016 steg omsætningen er steget med 12 pct., fordi mere byggeri er færdigt og udlejet. Samtidig er de bygninger, der tidligere rummede Biva-forretninger, blevet bogført lidt lavere.

"Det er ofte et skøn, men det har vi valgt i år. For os betyder det ikke længere så meget, hvordan vores egenkapital ser ud. Vi vil ikke starte nye byggerier, så det er ikke så vigtigt, hvordan vores formue ser ud set fra bankerne," siger Henry Johansen til Fyens Stiftstidende om nedskrivningerne.

Boka-koncernen ejer ejendomme for to mia. kr. — en stigning på mere end 300 mio. kr. i forhold til året før. I slutningen af 2017 kommer endnu en stigning, når nogle kontorejendomme i Søborg bliver gjort færdig, skriver avisen.

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier