EjendomsWatch

Medie: Danske pensionspenge i grønlandsk milliardprojekt

Den største byudviklingsplan i Grønlands historie i form af bl.a. 1600 boliger, erhvervsbyggeri, stadion og tosporet vejtunnel skal ifølge grønlandsk medie realiseres med bl.a. danske pensionsmidler.

Foto: Polfoto/Sofia Busk (arkiv)

En omfattende byudviklingsplan for Grønlands hovedstad Nuuk er netop blevet præsenteret af Nuuks borgmester Asii Chemnitz Narup, der håber på byggestart i begyndelsen af næste år.

Planen til en samlet pris på 4-5 mia. kr. omfatter ifølge mediet Sermitsiaq 1600 boliger, erhvervsbyggeri, skoler og daginstitutioner.

Ifølge Sermitsiaq tæller investorerne bag bl.a. den grønlandske pensionskasse Sisa, men også svenske SEB og danske ATP samt AP Pension nævnes i planen.

Over for mediet afviser ATP dog at kende til projektet.

Projektet vil skabe boligområdet Siorarsiorfik som et nyt boligområde i Nuuk, der skal forbindes med forstaden Qinngorput via en km lang tunnel.

Dansk stjernearkitekt skal bygge stadion i Grønland

Adserballe & Knudsen-selskab bygger boliger på Thule-basen

NCC lander milliardkontrakt på tunnelbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier