EjendomsWatch

Medie: Danske pensionspenge i grønlandsk milliardprojekt

Den største byudviklingsplan i Grønlands historie i form af bl.a. 1600 boliger, erhvervsbyggeri, stadion og tosporet vejtunnel skal ifølge grønlandsk medie realiseres med bl.a. danske pensionsmidler.

Foto: Polfoto/Sofia Busk (arkiv)

En omfattende byudviklingsplan for Grønlands hovedstad Nuuk er netop blevet præsenteret af Nuuks borgmester Asii Chemnitz Narup, der håber på byggestart i begyndelsen af næste år.

Planen til en samlet pris på 4-5 mia. kr. omfatter ifølge mediet Sermitsiaq 1600 boliger, erhvervsbyggeri, skoler og daginstitutioner.

Ifølge Sermitsiaq tæller investorerne bag bl.a. den grønlandske pensionskasse Sisa, men også svenske SEB og danske ATP samt AP Pension nævnes i planen.

Over for mediet afviser ATP dog at kende til projektet.

Projektet vil skabe boligområdet Siorarsiorfik som et nyt boligområde i Nuuk, der skal forbindes med forstaden Qinngorput via en km lang tunnel.

Dansk stjernearkitekt skal bygge stadion i Grønland

Adserballe & Knudsen-selskab bygger boliger på Thule-basen

NCC lander milliardkontrakt på tunnelbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier