EjendomsWatch

Danmarks højeste boligejendom ryger på svenske hænder

Børsnoteret ejendomsselskab køber 476 lejligheder i København af pensionsselskaber og fortsætter dermed sit danske indtog, som startede tidligere i 2016. (Opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Kurt Haglund.

(Artikel opdateret 21. december kl. 9.50 med yderligere detaljer.)

Det svenske ejendomsselskab Akelius køber boligejendommen Domus Vista på Frederiksberg, skriver selskabet i en meddelelse. Med sine 29 etager fordelt på 102 meter Danmarks højeste boligejendom og den tredjehøjeste i Skandinavien.

"Det glæder os at vi har kunnet købe endnu en interessant ejendom i Hovedstadsområdet. Frederiksberg har en speciel atmosfære der tiltrækker mange og bidrager til befolkningstilvæksten. Det resulterer i en lav risiko for tomgang," siger Lars Lindfors, skandinavisk chef i Akelius.

Prisen for de 476 ejerlejligheder er 640 mio. kr. Ejendommen fra 1969 købes med en tilhørende byggeret og bliver overtaget den 1. februar 2017.

Sælger er pensionskasserne PKA og Pensam. Pensam oplyser til EjendomsWatch, at man har ejet bygningen siden 1985, og i Pensams pensionkasse-del har der været et ønske om mere likvide aktiver.

Skandinaviens højeste boligejendom er Turning Torso i Malmø, mens den næsthøjeste er Kista Torn i Stockholm.

Milliarder på vej

Tilbage i oktober 2016 bedyrede Lars Lindfors til EjendomsWatch, at Akelius havde store planer om at vokse i Danmark.

"I løbet af et par år er vi villige til at investere 2-3-4 mia. svenske kr. i det københavnske marked for boligejendomme," lød meldingen.

Ifølge Lars Lindfors har Akelius et klart, afgrænset fokus på midten af København samt Frederiksberg. Her er ejendommene typisk af ældre dato, men det passer ifølge den øverste chef for Skandinavien perfekt.

"Vi kigger på A-beliggenheder- måske B plus – og typisk lidt ældre ejendomme, hvor vi kan istandsætte hver enkelt lejlighed løbende inden genudlejning. Vi kan godt lide ejendomme, der kræver en masse arbejde for at fremstå nærmest nye både i lejemålene, i opgangene og udvendig," sagde Lars Lindfors.

Ejendomsselskabet er grundlagt af Roger Akelius, og 90 pct. af selskabet er i dag ejet via en selvejende fond på Bahamas, hvor han er formand. Ifølge det svenske ejendomsselskabs seneste halvårsrapport for første halvdel af 2016 har Akelius ejendomme for 80 mia. svenske kroner (ca. 62 mia. kr.) i Vesteuropa og Nordamerika.

Svensk rigmand tager hul på milliardinvesteringer i københavnske boligejendomme

Balder går efter at fordoble sin boligbestand i København

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier