EjendomsWatch

Balder går efter at fordoble sin boligbestand i København

Det store svenske ejendomsselskab satser på at nå op på 2000 lejligheder i København frem mod 2018, siger direktør til EjendomsWatch.

Marcus Hansson, økonomidirektør i Balder. | Foto: PR

Selvom det svenske, børsnoterede ejendomsselskab Balder tirsdag oplyste at ville bruge hvad der svarer til 3,2 mia. kr. på at købe ligeledes svenske Hedin Fastigheter, så er sulten langt fra stillet i Danmark. Balder har planer om at fordoble sin portefølje i landet frem til 2018, lyder det fra selskabet.

"Vores plan er at komme op på omkring 2000 lejligheder i 2018, alt efter hvad der byder sig af investeringsmuligheder. Vi kan lide København og vores plan er at købe boliger i Københavnsområdet, hvor også vores primære fokus i Danmark ligger," siger Marcus Hansson, økonomidirektør i Balder, til EjendomsWatch.

Amager og Ørestad er gode investeringer på lang sigt.

Marcus Hansson, økonomidirektør i ejendomsselskabet Balder.
Dermed kommer Balder til at bide skeer med norskkontrollerede Heimstaden, som ligeledes er sulten efter flere boliginvesteringer i Danmark, hvor selskabet for nylig købte 114 boliger af svenske Niam.

Udover Balders køb af Hedin Fastigheter — der er blandt Balders største hidtil — købte det ekspansive ejendomsselskab i forrige uge et boligprojekt med 74 boliger i Ørestad af selskabet Bonava, det tidligere NCC Bolig. Her var købsprisen mere beskedne 224 mio. svenske kroner (ca. 175 mio. kr.)

Den slags handler skal der gerne komme flere af, mener økonomidirektør Marcus Hansson.

Han håber, at Balder vil have held med at opstøve yderligere interessante muligheder i hovedstadsområdet særligt i Ørestad, hvor beliggenheden efter hans vurdering er optimal.

"Vi går efter grunde med god beliggenhed, og vi mener, at den langsigtede investering er i København. Vi kigger ganske langt frem og forsøger at pejle os ind på, hvor folk ønsker at bo om 10-20 år. Og her mener vi, at Amager og Ørestad er gode investeringer på lang sigt," siger han.

Han peger på, at der i hans optik her findes gode trafikale forbindelser til hovedstaden og resten af landet.

Boliger og hoteller i kikkerten

Balder har egen ejendomsadministration beliggende på Østerbro i København, hvor der er en byggeleder, der tager sig af det praktiske i forbindelse med selskabets lejligheder i Danmark.

"Selve administrationen sker lokalt i landet, imens det at finde nye investeringsmuligheder er noget, vi gør fra Sverige," siger Marcus Hansson.

Og det bliver fortsat boliger, som Balder har i kikkerten, når porteføljen skal udvides frem mod 2018.

"Lejligheder er vores fokus. Vi køber sådan set ikke kontorer. Hvis vi dog skulle gøre det, så skulle det være, fordi det var særligt lukrativt — en lang lejekontrakt eller lignende, som gjorde, at vi fandt interesse for det. Ellers er det hoteller og boliger i København, som vi er interesserede i."

Balder er storaktionær i den danske projektudvikler Sjælsø Management, hvor 49 pct. af selskabet blev overtaget tidligere i år.

Balder investerede i sommer 103 mio. kr. i en overtagelse af det nedslidte Hotel Østerport over for Østerport Station i København.

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier