EjendomsWatch

Søren Dal Thomsen stopper som chef i AP Pension

AP Pensions adm. direktør Søren Dal Thomsen stopper i AP Pension. Det bekræfter AP Pension i en pressemeddelelse. (Opdateret)

Søren Dal Thomsen. | Foto: AP Pension

(Artiklen opdateret 7. december kl. 17.30 med yderligere tilføjelser samt grafik)

Søren Dal Thomsen stopper som adm. direktør i AP Pension.

"Jeg vil kun AP Pension det bedste, så jeg er nødt til at henvise til formanden. Men det er korrekt, at jeg ikke længere skal være direktør i virksomheden," lyder den kortfattede besked fra Søren Dal Thomsen til Insidebusiness.

AP Pension bekræfter nyheden via en pressemeddelelse.

"Efter ti år i direktionen, heraf seks år som administrerende direktør for AP Pension, har Søren Dal Thomsen valgt at søge nye udfordringer," fremgår det af meddelelsen, hvor også pensionsselskabets formand, Niels Dengsø Jensen udtaler sig.

"Vi har sat stor pris på Søren Dal Thomsen evner til at se nye muligheder forretningsmæssigt og i et investeringsmiljø, hvor lave renter i en årrække har gjort det særdeles udfordrende at opnå tilfredsstillende afkast. Vi ønsker Søren Dal Thomsen alt mulig held og lykke fremad-rettet," siger Niels Dengsø Jensen.

"Det er en tung erkendelse, men jeg vil AP Pension det bedste, og stillingen har forandret sig meget, siden jeg tiltrådte. Derfor er det på tide at prøve noget nyt," supplerer Søren Dal Thomsen i pressemeddelelsen.

Søren Dal Thomsen indtrådte i direktionen for AP Pension 1. december 2006. Ifølge FinansWatch’ beregninger er AP Pensions aktiver fra udgangen af 2006 til udgangen af juni i år næsten firedoblet, fra 29,3 mia. kr. til 110,7 mia. kr.

Fra udgangen af 2006 til udgangen af 2015 er pensionsselskabets løbende indbetalinger godt tredoblet, fra 1,4 mia. kr. til 4,3 mia. kr. Til sammenligning er de samlede pensionsindbetalinger i Danmark i samme periode steget med 9 pct. til 110,8 mia. kr., ifølge tal fra interesseorganisationen Forsikring & Pension.

AP Pension oplyste også 1. november, at pensionsselskabets kunder i de første ni måneder af 2016 fik et betydeligt bedre afkast end andre pensionsselskaber kunne levere, og også målt fra begyndelsen af 2010 til udgangen af september i år har leveret de bedste gennemsnitlige afkast til kunderne.

Søren Dal Thomsen vil ifølge Insidebusiness ikke oplyse, hvorvidt han har et nyt job på hånden.

 

Dansk pensionskasse gafler hjørneejendom centralt i København Boligselskab bygger for op mod en milliard Danmark har behov for 20.000 nye boliger om året AP Pension køber op i ejendomsselskab og har mod på mere

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: En ny virkelighed for ejendomsmarkedet?

Aktiviteten på ejendomsmarkedet er stilnet af i tredje kvartal efter at have holdt et højt tempo i første halvår. Usikkerhed om inflation, rente og efterspørgsel har efterladt investorerne afventende for en stund, men købere og sælgere er så småt ved at finde hinanden igen, lyder det fra Nordicals-direktør i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier