EjendomsWatch

ATP: Ejendomsmarkedet er tæt på en top

Priserne er kommet for højt op, mener ATP Ejendommes direktør. Han forventer, at både priser og antallet af handler snart vil dykke og bakkes op af markedsrapport fra erhvervsmægler.

Adm. direktør i ATP Ejendomme Michael Nielsen. | Foto: PR

Det danske marked for investeringsejendomme når for tiden nye højder, men det varer ikke længe, før den opadgående kurve knækker. Det vurderer direktør i ATP Ejendomme, Michael Nielsen, i Børsen.

Ifølge ham er priserne generelt set kommet for højt op, og ATP Ejendommes ansatte skal læse mange købstilbud igennem, før de slår til. Som langsigtet investor følger ATP for tiden en forsigtig strategi.

"Vores investeringsvolumen her i Danmark har været lavt i det seneste års tid. Vi har holdt os tilbage, fordi vi ikke har kunnet finde det rigtige match mellem afkast og risikoprofil," siger Michael Nielsen til Børsen.

Erhvervsmæglerne Red Property Advisers' seneste markedsrapport viser, at handelsvolumen for hele Danmark vil toppe i år, og at 2017 vil ligge lavere eller på niveau med 2016. Ifølge rapporten forventes der at blive handlet investeringsejendomme for mellem 63 og 85 mia. kr. i år mod 53 mia. kr. i 2015.

ATP bakker ud af strøgejendomme

ATP-direktør: Hotelinvestering på Frederiksberg er ikke småpenge

Jens Kramer: Boligmarkedet nærmer sig en top

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier