EjendomsWatch

Realdania skruer ned for donationerne

Efter et fald i investeringsafkastet i 2015 forbereder foreningen sig på, at det fremover kan blive vanskeligt overhovedet at opnå et afkast. 2016 har hidtil budt på negativt afkast.

Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania | Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Realdania er ejendomsbranchens største mæcen, men vil nu skrue donationerne ned til 500-600 mio. kr. om året. De seneste fem år har niveauet ligget på næsten 900 mio. kr. årligt. Det skriver Berlingske i annoncetillægget Business Ejendomme.

Det lavere niveau blev første gang annonceret i 2013, men fornuftige investeringsafkast har udskudt ændringen. I 2015 faldt afkastet imidlertid til ca. 2 mia. kr. mod 3 mia. kr. de to foregående år.

"Vi har gennem efterhånden flere haft den tilgang til det, at vi beregner en langsigtet uddelingskapacitet. Den ligger på 500-600 mio. kr. om året. Men det kan vi så også dele ud i et dårligt år som nu, hvor vi pt. ligger med et negativt afkast for 2016. Vi prøver at skabe en større stabilitet og forudsigelighed i vores filantropiske arbejde," siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, til Business Ejendomme.

Realdania satser på, at den praktiske effekt af det filantropiske arbejde så vidt muligt fastholdes, selv om der bliver delt færre penge ud.

Realdania kom ud af 2015 med halveret resultat

Selskab bag ny multiarena går tiggergang hos ejere

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier