EjendomsWatch

Realdania skruer ned for donationerne

Efter et fald i investeringsafkastet i 2015 forbereder foreningen sig på, at det fremover kan blive vanskeligt overhovedet at opnå et afkast. 2016 har hidtil budt på negativt afkast.

Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania | Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Realdania er ejendomsbranchens største mæcen, men vil nu skrue donationerne ned til 500-600 mio. kr. om året. De seneste fem år har niveauet ligget på næsten 900 mio. kr. årligt. Det skriver Berlingske i annoncetillægget Business Ejendomme.

Det lavere niveau blev første gang annonceret i 2013, men fornuftige investeringsafkast har udskudt ændringen. I 2015 faldt afkastet imidlertid til ca. 2 mia. kr. mod 3 mia. kr. de to foregående år.

"Vi har gennem efterhånden flere haft den tilgang til det, at vi beregner en langsigtet uddelingskapacitet. Den ligger på 500-600 mio. kr. om året. Men det kan vi så også dele ud i et dårligt år som nu, hvor vi pt. ligger med et negativt afkast for 2016. Vi prøver at skabe en større stabilitet og forudsigelighed i vores filantropiske arbejde," siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, til Business Ejendomme.

Realdania satser på, at den praktiske effekt af det filantropiske arbejde så vidt muligt fastholdes, selv om der bliver delt færre penge ud.

Realdania kom ud af 2015 med halveret resultat

Selskab bag ny multiarena går tiggergang hos ejere

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier