EjendomsWatch

Mulig svindel med salg af strøg-ejendom for retten

Det er ikke småpenge, det drejer sig om, når en tidligere pantebrevshandler tager plads på anklagebænken i Retten i Odense mandag morgen.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto

Det er ikke småpenge, det drejer sig om, når den tidligere pantebrevshandler René Müller tager plads på anklagebænken i Retten i Odense mandag morgen.

Bagmandspolitiet, der har rejst sagen, vil have ham dømt for underslæb af særlig grov beskaffenhed, fordi han efter anklagemyndighedens opfattelse stak en fortjeneste på 40 mio. kr. ved salg af pantebreve i egen lomme.

Sagen går tilbage til 2007. Da tilegnede René Müller sig ifølge tiltalen de mange penge i forbindelse med salg af pantebreve, der tilhørte et ejendomsselskab.

I stedet for at sende pengene videre til ejendomsselskabet beholdt han dem selv og brugte en del af dem til at betale privat gæld, mener altså Bagmandspolitiet.

Medie: Tiltalte tjente 55 mio. kr. på ejendom på få dage

Ifølge Jyllands-Posten handler tiltalen om en ejendomshandel på Strøget i København, hvor René Müller tjente 55 mio. kr. på en ejendom på Amagertorv 29, som han kun havde ejet i ganske få dage.

Avisen afslørede i en artikelserie, hvordan en lukket kreds af ejendomsinvestorer i årene op til finanskrisen handlede og byttede ejendomme med hinanden til stadigt stigende priser.

Handlerne blev finansieret af lånevillige banker, men efter Jyllands-Postens afsløringer fik René Müller problemer med at få finansieret handler, som han allerede havde indgået.

Foruden underslæb til 40 mio kr. er den nu 44-årige pantebrevshandler tiltalt for skyldnersvig af særlig grov karakter ved at snyde kreditorerne i et konkursbo for knap en mio kr. René Müller nægter sig skyldig i anklagerne.

"Jeg er meget overrasket og skuffet. Det her lugter af, at man bare skal have nogle syndebukke for finanskrisen, og sagen derfor bare skal køres lige meget hvad," sagde han til Jyllands-Posten, da han sidste år blev tiltalt i sagen.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier