Medie: Giftig kombination truer Blackstones danske portefølje

Opkøbstogtet på den danske ejendomsscene kan skabe problemer med at opnå et fornuftigt afkast på investeringerne hos amerikanske Blackstone, skriver Insidebusiness.
Den amerikanske kapitalfond har hovedkontor i New York. I Europa finder man bl.a. kontorer i London, Dublin, Luxembourg, Paris og Madrid. | Foto: Jeenah Moon/Reuters/Ritzau Scanpix
Den amerikanske kapitalfond har hovedkontor i New York. I Europa finder man bl.a. kontorer i London, Dublin, Luxembourg, Paris og Madrid. | Foto: Jeenah Moon/Reuters/Ritzau Scanpix

Blackstone står over for udfordringer med sin danske ejendomsportefølje til en værdi af over 8 mia. kr. Det skriver Insidebusiness.

Den amerikanske investeringsforvalter, der for nyligt refinansierede porteføljen, havde ifølge mediet håbet på en vurdering tættere på 10 mia. kr. for porteføljen.

Den resulterende refinansiering på 6,8 mia. kr. involverede danske kreditinstitutter i form af Jyske Realkredit og Realkredit Danmark til en rente på henholdsvis 3,7 pct. og lidt over 4 pct. samt pant i stort set alle ejendomme. Alternativ finansiering på omkring 1,5 mia. kr. kom fra australske Macquarie og danske Viga Real Estate til en betydelig rente på omkring 10 pct., skriver Insidebusiness.

Dette placerer Blackstone med årlige rentebetalinger på gælden på over 300 mio. kr. samt afdrag. Samtidig udgør et generelt pres på ejendomspriserne, den høje rente og stram lovgivning på huslejestigninger en farlig cocktail for kapitalforvalteren, lyder det.

Selvom Blackstone er tilfreds med refinansieringsaftalen, indikerer Insidebusiness, at de øgede finansielle byrder kan gøre det svært for Blackstone at opnå det ønskede afkast på sin danske ejendomsportefølje. 

Blackstone startede opkøbstogtet på det danske ejendomsmarked i 2017. Investeringerne gik ikke ubemærket hen. 

Først skabte det røre med flere sager i Huslejenævnet, da selskabet brugte aggressive metoder, der til sidst fik Folketinget til at svare igen med det såkaldte Blackstone-indgreb. 

Derudover spillede ejendomsfallenten Nils Jansson en hovedrolle i Blackstones forretning i Danmark, som EjendomsWatch har dækket tæt i serien: Janssons kollaps

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også