Poul Erik Bech holder skansen på toplinjen

Erhvervsdelen af ejendomsveteranens imperium mærker kun i beskeden grad til et transaktionsmarked med væsentligt færre handler. Resultatet går dog tilbage.
"Vi fokuserer hele tiden på at opnå en endnu højere markedsandel herhjemme, herunder på markedet for de helt store transaktioner," lyder det fra ejendomsmægler Poul Erik Bech. | Foto: PR
"Vi fokuserer hele tiden på at opnå en endnu højere markedsandel herhjemme, herunder på markedet for de helt store transaktioner," lyder det fra ejendomsmægler Poul Erik Bech. | Foto: PR

Men den næsthøjeste omsætning nogensinde og øgede markedsandele betegner EDC Erhverv Poul Erik Bech 2022 som tilfredsstillende, meddeler virksomheden tirsdag.

Toplinjen for koncernens erhvervsdel endte på 232 mio. kr., hvilket var en spids lavere end de 240 mio. kr. året før, mens den primære drift dykkede godt en fjerdedel til 34,8 mio. kr., fremgår det. Et revideret regnskab er endnu ikke fremlagt.

”Første halvår af erhvervsmarkedet fortsatte i samme tempo som rekordåret 2021, mens andet halvår var præget af især de stigende renter, hvor køber og sælger ofte er for langt fra hinanden i afkastforventninger til at kunne gennemføre en handel,” udtaler Poul Erik Bech, der i et interview med EjendomsWatch senere tirsdag uddyber regnskabet.

”Derfor er det også tilfredsstillende, at vi stort set kan holde toplinjen på erhverv, hvor vi kun har oplevet et mindre fald på 3 pct. i et marked, hvor den samlede transaktionsvolumen er faldet med ca. 15 pct. Vi fortsætter således vores ambitiøse vækstrejse og bliver ved med at tage markedsandele,” fortsætter han og fremhæver, at virksomhedens internationale afdeling løftede omsætningen over 60 pct. – uden dog at sætte beløb på.

Opkøb fortsætter

I 2022 overtog EDC Poul Erik Bech erhvervmægleren Standfelt i Taastrup, hvilket bragte antallet af erhvervscentre op på 19, og i år er københavnske Stad Projekt blevet en del af koncernen.

I erhvervsdelen indgår også landbrugsafdelingen, der ifølge virksomheden har afleveret ”et flot 2022.”

For i år lyder forventninger om et transaktionsniveau på erhverv, der vil være ”betydeligt lavere end 2022.”

”Vi fokuserer hele tiden på at opnå en endnu højere markedsandel herhjemme, herunder på markedet for de helt store transaktioner. Desuden vil vi fortsætte med at udbygge forretningen for vores internationale kunder. Vi vil opnå vores ambitiøse mål ved at videreudvikle vores kunderelationer og styrke hele vores full-service værdikæde, vækste vores nye forretningsområder og ved at fusionere eller konsolidere os med andre ejendomsmæglervirksomheder,” skriver Poul Erik Bech.

EDC Erhverv Poul Erik Bech kalder sig Danmarks mest landsdækkende erhvervsmægler med sine 19 afdelinger. 

Nordicals-mæglerne har dog 24 afdelinger og kom ud af 2022 med en sammenlagt omsætning ”på den gode side af 200 mio. kr.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton