Erfarne kræfter bag nyt ejendomsselskab med milliardplaner

Tidligere frontfigur hos HD Ejendomme, som blev solgt til Heimstaden i 2021, vil opbygge ny boligportefølje.
51-årige Peter Uldall Borch er grundlægger af Velkomn og har 16 års erfaring med ejendomsmarkedet. | Foto: PR / Heimstaden
51-årige Peter Uldall Borch er grundlægger af Velkomn og har 16 års erfaring med ejendomsmarkedet. | Foto: PR / Heimstaden

Velkomn er navnet på et nyt ejendomsselskab med hjemsted i Odense, som vil målrette sig rækkehuse og en portefølje på omkring 2 mia. kr.

Bag selskabet står et joint venture, der bl.a. tæller Peter Uldall Borch, som frem til 2021 var adm. direktør i netop Odense-baseree HD Ejendomme; i dag en del af Heimstaden.

”Under pay-off’et ’et rart hjem’ vil Velkomn fokusere på moderne, nybyggede rækkehuse på gode placeringer nær større byer i Danmark med let adgang til blandt andet skoler, arbejdspladser, god infrastruktur, grønne områder og legepladser,” skriver Velkomn.

Kapitalen i det nye samarbejde kommer fra britiske Matter Real Estate, mens udviklingen lægges i hænderne af aarhusianske 1927 Estate, som er tredje ben i samarbejdet.

”Det vil være en fordel i hele processen fra udvikling over byggeri til drift og administration at have Matter og 1927 med, som i sidste ende vil komme vores kommende beboere til gode i form af gennemtænkte kvadratmeter og et højt serviceniveau,” udtale Peter Uldall Borch.

Ifølge David Christie, adm. direktør i Matter Real Estate, har selskabet nærstuderet det danske marked i fem år.

”Vi er meget glade for både at have fundet så kompetente partnere og samtidig opstarte samarbejdet på et tidspunkt, hvor efterspørgslen er langt højere end udbuddet,” udtaler han.

I første omgang er ambitionen at opbygge en portefølje på 800 lejeboliger i en række større provinsbyer, nærmere bestemt rækkehusprojekter i danske vækstbyer i omegnen af København og Aarhus samt i Trekantområdet og på Fyn.

”Heraf er der allerede konkrete planer om at opføre de første 280 boliger på Sjælland,” skriver parterne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Bjarke Ingels Groups står bag dette boligbyggeri i Amsterdam, der torsdag aften blev hædret med en Mipim Award. | Foto: Ossip van Duivenbode

Briefing uge 11: Think Big