Medie: Formuepleje ramt af rentesmæk på aarhusiansk rekordinvestering

Afkastene til investorerne bag Formueplejes opkøb af Nicolinehus Nord i Aarhus står til at blive påvirket negativt, efter at forvalteren har optaget kreditlån til høje renter, skriver Insidebusiness.
Nicolinehus på Aarhus Ø er skabt af ejendomsudviklingsselskabet Bricks. | Foto: Illustration/Aart Architects.
Nicolinehus på Aarhus Ø er skabt af ejendomsudviklingsselskabet Bricks. | Foto: Illustration/Aart Architects.

Halvandet år efter Formueplejes projektkøb af Nicolinehus Nord, der var den hidtil største enkeltstående ejendomstransaktion i Aarhus, er betingelserne for kapital- og fondsforvalterens investering mærkbart forandret grundet de stigende renter, skriver mediet Insidebusiness.

Det lykkedes Formuepleje at rejse 355 millioner af den oprindelige pris på 835 mio. kr., og af tinglysningen fremgår det, at selskabet i kølvandet på overdragelsen af ejendommen har optaget et fastforrentet lån på 240 mio. kr. og et variabelt lån på 239 mio. kr. til hhv. 5 og 3,12 pct. i rente.

Dertil kommer, at forvalteren har givet Sparekassen Danmark en såkaldt underpant i et ejerpantebrev på en kvart milliard som sikkerhed for lånene.

Insidebusiness har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Formuepleje, der i prospektets afkastforventninger til Nicolinehus-investeringer tager afsæt i et ”fordelagtigt scenarie,” samtidig med at man erkender, at afkastet kan blive påvirket af stigende renter og faldende ejendomspriser.

Så sent som i november skruede Formuepleje ned for sine vækstmål, efter at det kun var lykkedes at bringe sine ejendomsportefølje op på omkring 2 mia. kr., mens forventningerne gik på et niveau mellem 6 og 7 mia. kr. inden årets udgang.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også