Pensionsselskab investerer i midlertidigt flygtningehjem: "Fortjener et løft"

Sammen med forvalteren Kristensen Properties overtager Sampension tidligere domicilejendom, der pt. huser ukrainske flygtninge. Forude ligger en gennemgribende udvikling af bygningerne.
Nymøllevej 85 huser i dag ukrainske flygtninge, men har tidligere lagt areal til virksomheden Haldor Topsøe. | Foto: PR
Nymøllevej 85 huser i dag ukrainske flygtninge, men har tidligere lagt areal til virksomheden Haldor Topsøe. | Foto: PR

Sampension foretager endnu et ejendomsopkøb i samarbejde med forvalteren Kristensen Properties gennem fonden Kristensen Partners VII, og denne gang er der tale om en tidligere domicilbygning på Nymøllevej 85 i Lyngby nord for København.

Det skriver Sampension i en pressemeddelelse.

Den sælgende part udgøres af to andre danske pensionsselskaber i form af Danica og Velliv, der har ejet hhv. 75 og 25 pct. af det over 10.000 kvm store aktiv.

Handlen er endnu ikke tinglyst, og parterne ønsker på nuværende tidspunkt ikke at offentliggøre prisen.

Pt. anvendes ejendommen til husning af ukrainske flytninge gennem en lejekontrakt med Lyngby-Taarbæk Kommune, men den nye ejer overtager bygningen med andre planer for øje.

”Initialt vil vores fokus naturligvis være på at sikre optimale forhold for de ukrainske flygtninge, så længe der er et behov for, at de bor i ejendommen,” understreger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension, og tilføjer:

”Undervejs vil vi undersøge den optimale fremtidige udviklingsplan for ejendommen. Her vil en interessant case f.eks. være et moderne flerbrugerkontor med fleksibel rumdeling, hvor lejerne kan deles om faciliteter som f.eks. reception, kantine og mødecenter.”

Ejer for over 1 milliard i området

Det er ikke første gang, Sampension investerer i mursten i Lyngby-Taarbæk Kommune; pensionsselskabet ejer således ejendomme for omkring 1,2 mia. kr. i området.

Nymøllevej ligger i umiddelbar nærhed af det tekniske universitet DTU, ligesom større virksomheder Ørsted, Cowi, Mærsk, Novozymes og Microsoft er at finde i området.

Det bliver Kristensen Properties, der fremover kommer til at stå for udvikling, drift og administration af ejendommen.

”Ejendommen tjener for tiden et nobelt ærinde, men en så synlig og markant ejendom i et attraktivt erhvervsområde fortjener et løft og et nyt liv, således at den efter endt husning af ukrainske flygtninge kan byde nye fremtidige brugere af ejendommen velkommen,” siger Jeppe Lynge Larsen, driftsdirektør hos K Properties.

Til EjendomsWatch vil han sige så meget som, at ejendommen ”skal udvikles for et større beløb, end vi har købt den for.” 

Han forventer desuden, at de ukrainske flygtninge fraflytter ejendommen sidst på året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også