Green Building Council Denmark skifter til Rådet for Bæredygtigt Byggeri

En omfattende udvikling i ejendomsbranchen de seneste år resulterer nu i et navneskifte for NGO’en Green Building Council Denmark. 
Mette Qvist (tv.) er direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri, tidl. Green Building Council Denmark. | Foto: Pr / Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Mette Qvist (tv.) er direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri, tidl. Green Building Council Denmark. | Foto: Pr / Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Det kommer NGO’en Green Building Council Denmark fra dags dato til at hedde, oplyser organisationen i en pressemeddelelse. 

”Vores navneskifte markerer, at vores organisation og hele branchen er et nyt sted. Vi behøver ikke længere bruge vores energi på at overbevise om, at bæredygtighed er vejen frem. Tiden er kommet til at accelerere den bæredygtige omstilling, og det skal gå stærkt. Er man som virksomhed ikke klar, er det ved at være sidste udkald,” udtaler Mette Qvist, direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Green Building Council Denmark er en medlemsorganisation og blev grundlagt i 2010, fremgår det. Som direktøren henviser til, var målet da primært at skabe et fælles ståsted og fælles sprog for bæredygtighed i byggeriet.

Det gjorde man særligt ved at arbejde med bæredygtighedscertificeringen DGNB, som man i Danmark valgte ud af flere certificeringer som f.eks. britiske Breeam og amerikanske Leed. 

Speeder i bund

Den viden, man har nu, tegner et billede af, ”at der er rigtig lang vej endnu, og at udviklingen går alt for langsomt,” fremgår det i meddelelsen. 

”Da vi blev grundlagt, manglede branchen viden, materialer, erfaringer og meget mere for at arbejde med bæredygtighed. Og nu melder flertallet af medlemmerne sig klar til at rykke videre. De ønsker mere ambitiøse mål og værktøjer,” lyder det fra Mette Qvist.

Arbejdet med DGNB vil fortsat være ”en hel central” del af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, fremgår det. Men medlemsorganisationen vil fremover have øget fokus på bl.a. politisk interessevaretagelse, EU-taksonomi, konferencer og videndeling. 

Det udmønter sig konkret i nyansættelser inden for netop disse områder samt kommunikation og ESG, og det skal sikre, at organisationen kommer til at spille en større rolle i den offentlige debat, lyder det i meddelelsen. 

Rådet for Bæredygtigt Byggeri er på to år vokset fra 11 ansatte til 50, og i skrivende stund er 710 virksomheder medlemmer. Samtidig er antallet at tilmeldinger til at få sin ejendom DGNB-certificeret steget markant de seneste år, lyder det. 

”Mit største mål er, at det mere bæredygtige valg bliver det naturlige valg. Derudover vil vi sørge for at fjerne de barrierer, som står i vejen for bæredygtighed; det være sig lovgivning, viden, kompetencer, så er vi klar. Og det er også min oplevelse, at branchen er klar,” udtaler direktøren. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også