70.000 kvm ny bydel i Aarhus når milepæl

Et nyt boligområde i Aarhus med navnet Trælasten kan holde rejsegilde for stort erhvervsbyggeri samt områdets første boligkarré, der indeholder 37 ejerboliger.
Samtidig med opførelsen af beboelse og erhverv i byområdet Trælasten i Aarhus, er der ligeledes fokus på at etablere grønne områder, så der er plads til biodiversitet. | Foto: PR / Kontraframe
Samtidig med opførelsen af beboelse og erhverv i byområdet Trælasten i Aarhus, er der ligeledes fokus på at etablere grønne områder, så der er plads til biodiversitet. | Foto: PR / Kontraframe

I morgen, fredag, markerer totalentreprenør Nordstern en milepæl på det i alt 70.000 kvm store byområde i Aarhus, Trælasten.

Det oplyser bygherren på projektet, Pensiondanmark, i en pressemeddelelse.

Konkret afholdes der rejsegilde for områdets store erhvervsbyggeri Bjælkehuset og for den første boligkarré Teglgården, hvor 37 af de i alt små 250 ejer- og lejeboliger nu står færdig.

Ifølge meddelelsen er ambitionen for Trælasten, at byområdet skal have et varieret udtryk. Og det kommer bl.a. til udtryk i Teglgårdens boliger, som varierer fra 46 kvm til 160 kvm.

Målet er at ramme både studerende, unge, børnefamilier, singler og borgere over 50. Derfor har tegnestuen bag sammen med totalentreprenøren ”leget med materialer og rå betonvægge,” og nogle boliger har dobbelt rumhøjde.

Komplekst byggeri

I alt arbejder fire tegnestuer på at udvikle det 70.000 kvm store område. Det er Cebra, Loop, Briq og Vandkunsten, hvoraf sidstnævnte står for Teglgården, fremgår det.

Ønsket om at give bydelen et alsidigt udtryk er en af årsagerne til, at man har valgt hele fire tegnestuer. Men det gør også projektet mere komplekst, lyder det fra adm. direktør i Nordstern Torben Modvig.

”Som ejendomsudvikler og totalentreprenør står man ofte over for udfordrende projekter, men Trælasten er på alle måder mere kompleks end nogen anden sag. For det første er der tale om mange kvadratmeter, høje kvalitetskrav og store bæredygtighedsambitioner. For det andet er der rigtig mange aktører.”

Af meddelelsen fremgår, at Trælasten er det andet byområde i Danmark til at opnå DGNB-certificeringen Platin. Det indebærer bl.a., at ca. 90 pct. af byggematerialerne fra de to byggemarkeder, som tidligere lå på grunden, genanvendes.

”Trælasten er et ambitiøst projekt, både hvad angår bæredygtighed og det at skabe en meget varieret og dynamisk bydel. Jeg glæder mig meget til at vise den første del frem i morgen,” udtaler ejendomsdirektør i Pensiondanmark Marius Møller.

Hele projektet til 2 mia. kr. forventes at stå færdigt i 2029.

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Nordstern og Heimstaden bag 206 ungdomsboliger i Ørestad

10 års grøn dagsorden hos Pensiondanmark – nu banker Årets Bæredygtighedspris på

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også