Heimstaden-topchef: "Vi købte Akelius-porteføljen på det helt forkerte tidspunkt"

Heimstadens koncerndirektør, Patrik Hall, indrømmer, at timingen for købet af Akelius-porteføljen for ca. 68 mia. kr. var dårlig, men tror, det bliver en god investering på lang sigt.
Patrik Hall, koncerndirektør hos ejendomsselskabet Heimstaden.
Patrik Hall, koncerndirektør hos ejendomsselskabet Heimstaden.
Af Øystein Byberg og Emil Birkeland Klintorp

For et år siden blev Heimstadens køb af Akelius’ ejendomsporteføljer i Tyskland, Danmark og Sverige endelig godkendt, efter at selve købet var blevet annonceret 26. september.

Heimstaden betalte 92,5 mia. svenske kr. (ca. 68 mia. kr.) for de 599 ejendomme, hvilket var et af verdens største ejendomskøb i 2021.

I forbindelse med arrangementet Stora Bostadsdagen i Sverige blev Heimstadens koncernchef, Patrik Hall, spurgt af mediet Fastighetssverige om, hvordan han ser på opkøbet et år senere.

”Det er en flot samling ejendomme, men når vi ser i bakspejlet, så købte vi den på det helt forkerte tidspunkt, kan du sige,” lød svaret fra Patrik Hall.

Ifølge topchefen er det dog ikke mange af ejendommene i porteføljen, som Heimstaden ønser at skille sig af med – bortset fra en samling stenhuse i det centrale Stockholm, som ikke passer ind i selskabets drift og administration.

”Vi har tænkt os at beholde alt andet, og gudskelov for det med tanke på, hvordan situationen nu ser ud på markedet. Hvis man klarer de bump, der er nu, vil det være en god investering på lang sigt,” siger Patrik Hall.

18.000 danske Heimstaden-boliger får selskab af 81 flere

Heimstaden i ny milliardaftale

Heimstaden efter milliardhandel: ”Vi køber med et evighedsperspektiv”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også