CBRE: Erhvervsejendomme er godt beskyttet mod inflation

Den stigende inflation, der netop har ført til en politisk aftale om indførslen af et lejeloft, er kun i begrænset omfang en trussel mod danske erhvervsejendomme, lyder det fra erhvervsmægleren CBRE, hvis adm. direktør, Per Weinreich, alligevel peger på muligheden for ”et stigende pres på afkastet for fast ejendom.”
Per Weinreich, adm. direktør hos CBRE i Danmark. | Foto: PR / CBRE
Per Weinreich, adm. direktør hos CBRE i Danmark. | Foto: PR / CBRE

Mens regeringen og dens støttepartier har set sig nødsaget til at lancere et lejeloft på ca. 160.000 indeksregulerede boliger, er landets erhvervsejendomme generelt godt beskyttet mod inflation. Det skriver CBRE i en pressemeddelelse.

En af de afgørende grunde er, at den lejeindtægt, som disse ejendomme genererer, typisk er bundet op på et prisindeks, lyder det fra erhvervsmægleren.

Per Weinreich, adm. direktør hos CBRE i Danmark, pointerer i den forbindelse, at ”i tilfælde, hvor høj inflation er et resultat af økonomisk vækst i en sen konjunkturcyklus, skal der tages højde for andre risici.”

”I øjeblikket er inflationen mere drevet af omkostninger end efterspørgsel, og det resulterer i en prognose med en lavere økonomisk vækst. Derudover indsnævres spændet mellem fast ejendom og risikofri rente i tråd med de stigende renter,” siger han i meddelelsen.

”Da det nye rentemiljø og en nedjustering af forventningerne til væksten i huslejeniveauet skal indregnes, kan det udmønte sig i et stigende pres på afkastet for fast ejendom. Vi er derfor spændte på at se, hvordan markedet reagerer på udviklingen.”

Hvor den socialdemokratiske regering sammen med SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er blevet enige om en aftale om et huslejeloft på 4 pct. årligt over de næste to år, har man længere mod syd, i Frankrig, eksempelvis indført et midlertidigt loft på lejeindekseringer af boliger og detail på 3,5 pct.

Lignende situationer ses ifølge CBRE andre steder i Europa, og i Spanien har myndighederne forlænget en oprindelig aftale om et lejeloft på 2 pct., så den gælder året ud.

Klumme: Huslejereguleringens største vindere bor i de største boliger

Politisk aftale på plads om huslejeloft

CBRE går frem: ”Resultatet for året er bedre end ledelsens forventninger”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også