EjendomsWatch

Svenskere køber ejendomme i København for milliardbeløb

Wihlborgs har indgået aftale om at købe to ejendomme i København, som tilsammen udgør 52.000 kvm. ”Fantastisk placering,” udtaler topchef.

På billedet er Amager Strandvej 390, som er den ene af de to ejendomme, Wihlborgs netop har købt af pensionsselskabet PFA og Thylander Gruppen. | Foto: PR / Wihlborgs Fastigheter

I en handel som løber op i 1,075 mia. kr. har den såkaldte Amager Strand-portefølje skiftet hænder. Det skriver køber, det svenske ejendomsselskab Wihborgs, i en pressemeddelelse.

Porteføljen indeholder to kontorejendomme beliggende på henholdsvis Hedegaardsvej 88 og Amager Strandvej 390. Tilsammen udgør ejendommene 52.000 kvm, fremgår det.

Sælger er selskabet PFA DK Ejendomme Høj, og er, som navnet antyder, ejet af pensionsselskabet PFA.

”Vi har sammen med Thylander drevet ejendommene siden 2014, og i tråd med vores strategi om rebalancering af ejendomsporteføljen, har vi besluttet at sælge ejendommene,” udtaler Peter Morgan, investeringschef for nordiske ejendomme i PFA i en anden udsendt pressemeddelelse.

Ejendommene, der oprindeligt blev opført som domiciler til SAS, overtages af køber 1. september.

"Det er både med stolthed og vemod at skulle overdrage ejendommene efter otte års aktiv asset management"

Tina Jeanne Pedersen, projektchef hos Thylander Gruppen

”Vores to nye ejendomme på Amager har en fantastisk placering, og de supplerer vores eksisterende portefølje rigtig godt. Med de to nye ejendomme kan vi servicere både indre og ydre København, og vi har nu noget at tilbyde kunder, som ønsker en lokation tættere på København. Vi har overtaget nogle meget veldrevne ejendomme, og vi skal nu bruge vores kompetencer til at udvikle og skabe nogle yderst velfungerende og attraktive flerbrugerejendomme,” udtaler Søren Kempf Holm, adm. Direktør for Wihlborgs.

Ifølge Thylander Gruppen har ejendommene gennemgået en gennemgribende transformering de seneste otte år.

”Det er både med stolthed og vemod at skulle overdrage ejendommene efter otte års aktiv asset management. Ikke mindst i relation til hvilken transformation porteføljen har været igennem fra domiciler til moderne multibrugerejendomme med en masse energioptimerende tiltag,” lyder det fra Tina Jeanne Pedersen, projektchef hos Thylander Gruppen.

Colliers og Poul Schmith/Kammeradvokaten har bistået sælger i forbindelse med transaktionen. På købersiden er det Lundgrens, som har været rådgiver.

Dansk realkredit er guf for Wihlborgs

Værdiopskrivning sender Wihlborgs’ bundlinje op på 3 milliarder

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier