EjendomsWatch

Heimstaden-boss: ”For let at skyde skylden for huslejeniveauet i København på os”

Heimstadens adm. direktør i Danmark Michael Byrgesen Hansen går nu i rette med fremstillingen af selskabet som en af flere internationale ejendomsaktører, der er med til at gøre bl.a. det københavnske boligmarked mindre tilgængeligt og gennemskueligt.

Michael Byrgesen Hansen, adm. direktør for Heimstaden i Danmark. | Foto: PR

Der bliver skabt ”et unuanceret billede af Heimstaden”, når det hævdes, at selskabet som en af flere multinationale ejendomsinvestorer er med til at presse huslejerne i eksempelvis København op på et niveau, som mange ikke kan betale. Det skriver Michael Byrgesen Hansen, adm. direktør for Heimstaden i Danmark, i et debatindlæg i Information.

Det er ifølge den danske landechef ”for let at skyde skylden for huslejeniveauet i København på os.”

”Vi anerkender, at det er dyrt at bo i København, uanset om man selv vil købe eller bo til leje. Men årsagen er et samspil mellem mange faktorer, som for eksempel den eksisterende bygningsmasse i København og den regulering, vi er underlagt,” lyder det fra Michael Byrgesen Hansen.

Kortsigtede gevinster er ifølge direktøren ikke noget, der interesserer Heimstaden, som med sin ”finansielle muskel” tværtimod arbejder med mere langsigtede perspektiver og appellere bredt i den danske befolkning. Michael Byrgesen Hansen henviser bl.a. til, at beboertilfredsheden på under tre år er vokset fra 65,1 til 74,6 pct.

Heimstaden er børsnoteret i Stockholm, og værdien af selskabets danske ejendomme, hvoraf mere end 95 pct. består af boliger, løb ved udgangen af første kvartal op i 69,2 mia. svenske kr. svarende til ca. 48 mia. kr. Den danske portefølje udgjorde ved årsskiftet 18.247 boliger.

Heimstaden indgår aftale med lokal partner: Vil opføre Aarhus-bydel til 15.000 beboere

Heimstaden accelererer i første kvartal – små 10 pct. vækst i danske lejeindtægter

Heimstaden køber danske ejendomme for 2,5 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier