EjendomsWatch

10 jyske logistikejendomme solgt for over 1,5 mia. kr.

Ejendomme langs motorvej E45 skifter ejer, når de kommer på amerikanske hænder. Årets største logistikhandel, siger rådgiver. (Opdateret)

10 logistikejendomme indgår i Danlog-porteføljen, bl.a. denne med Proshop som lejer. | Foto: PR

En portefølje på i alt 10 logistik- og produktionsejendomme i det østlige Jylland får ny ejer. Porteføljen strækker sig fra Hjørring til Tinglev, men centrerer sig om moderne logistikejendomme primært i områderne omkring Aarhus, Horsens og Fredericia og med et samlet areal på 182.700 kvm, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ejendommene, benævnt Danlog-porteføljen, er forvaltet af Pareto Securities og sælges til amerikanske Starwood Capital for en pris af ”over 1,5 mia. kr.,” fremgår det.

”Bygningerne er karakteriserede ved logistisk stærke beliggenheder, og porteføljesammensætningen er en af de mest attraktive på det danske marked. Der er ikke mange af den type af logistikprodukter på det danske marked, og de kommer ikke særlig ofte til salg,” udtaler Daniel Marthendal, senior director, Capital Markets, CBRE, som har været sælgers mægler og kommercielle rådgiver på transaktionen.

Ifølge Frederik Kock fra Pareto Securities, der har opbygget og efterfølgende været ansvarlig for Danlog-porteføljen, har strategien været at etablere ”en signifikant portefølje af moderne logistikejendomme med solide lejere og lange lejeaftaler.”

”Vi er meget tilfredse med, at transaktionen med Starwood er faldet på plads. Den understreger den fortsatte efterspørgsel på danske logistikaktiver i det nuværende ejendomsmarked. Vi er lykkedes med hurtigt at eksekvere vores strategi om at opbygge en portefølje med kritisk masse, som nu har udmøntet sig i en tilfredsstillende rejse for vores investorer. Derudover placerer transaktionen sig som den største danske logistiktransaktion i indeværende år og blandt de absolut største nogensinde i Danmark,” udtaler Frederik Kock, kapitalpartner og ansvarlig for Pareto Securities’ danske aktiviteter.

Sælger har været rådgivet af Bech-Bruun, Emcon, EY og CBRE, mens køber har været rådgivet af Plesner, Arcadis og PWC. Kommerciel rådgiver for Starwood har været Nordanö, mens Arctic Securities har været finansiel rådgiver.

(Artikel senest opdateret 28. juni med rådgivernavne.)

Milliardinvestering skal skabe logistikknudepunkt ved Odense

Mægler efter logistiksalg til Blackstone: Placering vigtigere end nogensinde

Blackstone-selskab køber Aalborg-hovedsæde for 100 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier