EjendomsWatch

Jeudan løftede toplinjen 18 pct. i første kvartal

Ejendomsselskabet, der først på måneden købte cityejendom for 2 mia. kr., får gevinst af det stigende renteniveau, viser kvartalsrapporten.

Foto: PR / Jeudan

Ejendomsselskabet Jeudan fastholder de opjusterede forventninger efter regnskabet for første kvartal, hvor de stigende renter har givet et solidt løft til bundlinjen.

Det viser regnskabet for første kvartal efter opjusteringen i starten af maj.

Omsætningen er i årets tre første måneder løftet til 470 mio. kr. fra 399 mio. kr., mens driftsindtjeningen (EBIT) er øget til 219 mio. kr. fra 196 mio. kr.

Et fortsat stigende renteniveau i første kvartal 2022 medfører en positiv kursregulering af de finansielle gældsforpligtelser på 1162 mio. kr. mod 501 mio. kr. for samme periode sidste år.

Indtjeningen efter skat er fordoblet til 1056 mio. kr. 526 mio. kr.

”Med et positivt første kvartal fastholdes vores opdaterede forventninger til 2022,” meddeler koncernchef Per W. Hallgren i regnskabet, og han er tilfreds med resultatet.

Der er fortsat stor efterspørgsel efter kontorejendomme i København som følge af segmentets relativt høje og stabile udlejningsprocenter, skriver Jeudan, der påpeger, at lejeindtægterne i al væsentlighed reguleres med udviklingen i nettoprisindekset.

Jeudan fastholder sine regnskabsforventninger til 2022 om et resultat før renter (EBIT) på 975 til 1025 mio. kr., et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på 820 til 870 mio. kr. og en omsætning i niveauet 1,9 mio. kr.

Opjusteringen i starten af maj kom efter købet af en række centralt beliggende ejendomme i København K – Galleri K – med en egenkapital og rentebærende gæld på cirka 2 mia. kr.

Jeudan-chef glæder sig over milliardopkøb med ”uendeligt ejerskab for øje”

Jeudan-chef polstrer butikken til modvind: ”Det er rettidig omhu”

Jeudan med markant 2021-fremgang: Topchef vil ikke ”sidde og putte med det”

Jeudan-topchef tøver trods en opkøbsmuskel på 5 mia. kr.: ”Jeg er en tålmodig sjæl”

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier