Tjener flere penge mens omsætning falder – FB Gruppen beholder mere på egne hænder

FB Gruppen omsatte i 2021 for under en milliard, samtidig med, at udvikleren leverede et ”atypisk højt” og rekordstort overskud. Det skyldes bl.a., at man beholder flere lejemål som investeringsejendomme under egne vinger frem for at sælge. I år forventer ledelsen derimod en omsætning på op imod 2 mia. kr. (Opdateret)
Hans-Bo Hyldig, adm. direktør hos FB Gruppen. | Foto: PR/FB Gruppen
Hans-Bo Hyldig, adm. direktør hos FB Gruppen. | Foto: PR/FB Gruppen

Med et resultat efter skat på 406 mio. kr. gik FB Gruppen sidste år frem på bundlinjen, mens omsætningen for andet år i træk tog et dyk og landede lige under 800 mio. kr. Det oplyser den knap 20 år gamle københavnske udviklingskoncern i en pressemeddelelse.

At overskuddet ifølge FB Gruppen selv ”er atypisk højt i forhold til omsætningen” skyldes ikke mindst en voksende andel af egne lejemål samt periodisering af projekter, der hhv. er solgt og opført i egen regning.

Samtidig tegnede positiv værdiregulering af selskabets investeringsejendomme sig for 230 mio. kr.

Strategisk justering

Netop det at man beholder færdiggjorte projekter som investeringer på egne hænder repræsenterer en strategiændring, og ved årets udgang drev FB Gruppens godt 250 lejemål.

”Hvis vi havde valgt at realisere de ejendomme, vi med den justerede strategi har valgt at beholde, ville omsætningen have været omkring 1 mia. kr. højere, men med omtrent samme bundlinje. Så året har været atypisk – og både over budget og forventninger ved årets start,” siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør hos FB Gruppen, i meddelelsen.

”FB Gruppens projekter sælges typisk som ejerboliger eller større etageboligbyggerier til institutionelle investorer eller ejendomsselskaber. Dermed kan den igangværende portefølje påvirke regnskabsaflæggelsen forskelligt fra år til år, alt afhængigt af stade på igangværende byggerier samt, om der er en overvægt af byggerier i egen regning eller i fremmed regning.”

Udviklingskoncernens balance lød ved udgangen af året på 2,8 mia. kr., mens egenkapitalen udgjorde 1,15 mia. kr. Soliditetsgraden dalede sidste år fra 63,33 til 40,53 pct.

2021 bød bl.a. på igangsættelsen af tre bydelsprojekter i form af Holbæk Have, Søkvarteret i Nærheden ved Høje-Taastrup og Parkkvarteret i Ballerup.

Forventer omsætning på op imod 2 milliarder

I indeværende år forventer FB Gruppens ledelse, at færdiggøre godt 900 boligenheder, hvoraf 80 pct. er solgt på nuværende tidspunkt. Det er planen, at 5 pct. af de i alt 75.000 kvm beholdes på egne bøger som investeringsejendomme.

Alt i alt forventes ifølge ledelsesberetningen en omsætning for 2022 i intervallet 1,9-2 mia. kr., mens resultatet før dagsværdireguleringer, finansiering og skat forventes at lande i niveauet 420-440 mio. kr.

Sammen med DSB Ejendomme er man pt. i færd med at lægge sidste hånd på FB Gruppens hidtil største bydelsprojekt på Grønttorvet i Valby, hvor der opføres 3000 boliger. Projektet forventes afsluttet inden for et års tid.

Med en pipeline bestående af omkring 350.000 kvm byggeretter er der tale om ”et historisk højt niveau” for FB Gruppen.

(Artikel opdateret torsdag med detaljer fra det reviderede regnskab, underrubrik ændret.)

FB Gruppen ud af 2020 med pilen nedad – som planlagt

FB Gruppen går til milliardinvestering i Hedehusene med inspiration fra Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også