Rikke Lykke til Mipim-debat: "Proptech er Gud"

MIPIM 2022: Tre toneangivende aktører inden for den danske ejendomsbranche og proptech mødte hinanden på ejendomsmessen Mipim i Cannes til en debat om mulighederne ved proptech – og de er mange, lyder det.
Fra venstre: Tomas Jandorf, Tetris, Rikke Lykke, Deas og Nikolas Samios, Proptech1 til paneldebat på ejendomsmessen Mipim i Cannes. | Foto: Privatfoto: Maja Tvilum
Fra venstre: Tomas Jandorf, Tetris, Rikke Lykke, Deas og Nikolas Samios, Proptech1 til paneldebat på ejendomsmessen Mipim i Cannes. | Foto: Privatfoto: Maja Tvilum

CANNES – Tomas Jandorf, medejer i projektudvikleren Tetris, Rikke Lykke, adm. direktør i Deas og Nikolas Samios, medstifter af den tyske proptech-investorfund, Proptech1 er mødtes til paneldebat på årets Mipim i Cannes for at tale om potentialet i proptech.

Og Rikke Lykke er ikke bleg for at sige, ”tidligere lød den velkendte frase Cash Is King, i dag lyder det Proptech Is God.”

Fremover bør proptech, som ejendomsteknologi også kaldes, få meget mere fokus, mener Deas-direktøren.

”Proptech udgør en stor del af værdikæden, som vi i lang tid har undervurderet. Teknologien indeholder alt data og information om ejendommene, og dem som sidder med det her arbejde får slet ikke nok fokus. Og det synes jeg er forkert – fordi...,” siger hun efterfulgt af en kort kunstpause for at understrege vigtigheden af det næste udsagn.

Ejendomme som produkt

”...I fremtiden kan vi ikke blot se på ejendomme som fire murstensvægge med lejere indeni. I stedet er målet lejerne og deres behov. Hvad har de lyst til, og hvad har de brug for?”

Faktisk mener Rikke Lykke, at branchen bør se på ejendomme med nye briller.

”Vi bliver nødt til at begynde at se på ejendomme som et produkt. Det kan være et seniorkoncept eller community-koncept, hvor fokus meget mere et på hvilken service, vi kan levere inde i de fire vægge. Det er sådan, man får folk til at blive.”

Hos projektudvikleren Tetris har man ikke haft mulighed for at investere massivt i proptech-løsninger. Medejer Tomas Jandorf kalder deres metode ”lidt gammeldags.”

Data skal bruges

”Indtil videre har vi gjort det på den måde, at vi simpelthen har talt med brugerne for at forsøge at forstå deres behov. Udfordringen er, at mange af de teknologier, som findes i dag, ikke er gode nok til ejendomsejerne. De er desværre ikke brugerorienterede nok,” forklarer Tomas Jandorf.

”I stedet er det en maskine, som man kan putte forbrugerne ind i, og så kommer der noget ud i den anden ende, men fokus er ikke på at hjælpe forbrugeren.”

Rikke Lykke supplerer med, at der bør tænkes cirkulært, så den teknologi og data man har, faktisk bruges til noget og i sidste ende forbedrer produktet til forbrugeren.

”Jeg ville elske at møde nogle proptech-firmaer, som ville komme ind og hjælpe os med at bruge al den data, for jeg kan bare se, at det bliver slet ikke brugt nok.”

Dansk Mipim-stand åbner: Overvældende fremmøde overrasker arrangør

Dansk Industri tager afsted til Mipim-messe for første gang

Byggesocietetet og DI i joint venture: Ny konference om grønne løsninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også