EjendomsWatch

Castellum-krise vokser: Finansdirektør smutter i kølvandet på fyring af topchef

Balladen i et af Sveriges største ejendomsselskaber, Castellum, fortsætter med viceadm. direktør og finansdirektør Ylva Sarby Westmans afgang få dage efter fyringen af den nyudpegede topchef. Westman blev ansat så sent som i sidste måned.

Tidligere på ugen blev Castellum-topchef Biljana Pehrsson (tv.) fyret af bestyrelsen, og nu har viceadm. direktør og finansdirektør Ylva Sarby Westman (th.) fået nok. | Foto: Castellum

Få dage efter at den nyligt udpegede topchef hos Castellum, Biljana Pehrsson, blev fjernet fra posten, har viceadm. direktør og finansdirektør Ylva Sarby Westman besluttet at forlade den stormomsuste svenske ejendomskæmpe. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ylva Sarby Westman kom til virksomheden så sent som i sidste måned og bliver i sin nuværende rolle i opsigelsesperioden, mens der søges efter hendes afløser.

I august annoncerede Castellum, at man i forståelse med konkurrenten Kungsleden vil overtage selskabet og gøre dets adm. direktør, Biljana Pehrsson, til ny topchef for det samlede selskab.

Såkaldt "strategisk uenighed" førte dog til denne uges fyring af topchefen, hvorefter bestyrelsesformand Rutger Arnhult tog over som adm. direktør, mens Per Berggren trådte til som ny formand.

Rutger Arnhults stigende indflydelse i selskabet som aktionær og hans ønske tilbage i 2020 om at blive formand blev dengang undsagt af to andre bestyrelsesmedlemmer, der varslede deres afgang, hvis det skete.

Det gjorde det, og kort efter annoncerede topchef Henrik Saxborn sin afgang, efter at Arnhult havde fået valgt sine støtter ind i bestyrelsen.

Castellum oplyser at have en portefølje med en værdi, som i november udgjorde 148 mia. svenske kr. (ca. 107 mia. kr.), hvoraf i omegnen af 5 mia. kr. kan henføres til København.

Ny ballade i toppen af ejendomskæmpe

Castellum vil købe konkurrent for knap 20 mia. kr.

Castellum opskriver og får "et af de stærkeste halvårsresultater i selskabets historie" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier