EjendomsWatch

Patrizia køber studieboliger for over 2 mia. kr.

Den tyske kapitalforvalter overtager portefølje på 40.500 kvm med 1186 studieboliger fordelt på syv moderne danske ejendomme.

"Investeringen giver en bæredygtig indkomstprofil i en sektor, der oplever stor efterspørgsel og er en indikation på vores vedvarende interesse for alternative sektorer," lyder det fra Patrizia, hvor Louise Hertz er landechef i Danmark. | Foto: PR / Patrizia

For en pris af 314 mio. euro (ca. 2,3 mia. kr.) investerer den tyske kapitalforvalter Patrizia i en dansk portefølje af studieboliger, oplyser selskabet tirsdag.

Porteføljen rummer 40.500 kvm med i alt 1186 studieboliger fordelt på syv moderne danske ejendomme i København og Aarhus.

Opkøbet er gennemført fra den paneuropæiske private equity ejendomsinvestor Deutsche Finance International, DFI, fremgår det.

En fond under denne investor begyndte at opbygge porteføljen i Danmark i 2018 under navnet Blækhus, og markerer endnu en "succesfuld exit", lyder det.

"Der er stor efterspørgsel efter moderne såkaldt ”purpose-built student accommodation” af høj kvalitet i Danmark, især i storbyområder som København og Aarhus, hvor antallet af studerende er i hastig vækst," udtaler Patrizias danske landechef Louise Hertz.

"Porteføljen drager fordel af det velkendte og velrenommerede brand Blækhus og har en moderne indretning tilpasset de studerendes behov. Investeringen giver en bæredygtig indkomstprofil i en sektor, der oplever stor efterspørgsel og er en indikation på vores vedvarende interesse for alternative sektorer."

Ifølge Patrizia, der blev rådgivet af Colliers, KHR Project Management, Bruun & Hjejle, EY og Rubik Properties, er det den største porteføljehandel med studieboliger i Danmark til dato.

DFI er i Danmark blevet rådgivet af Accura og Deloitte.

I alt syv ejendomme i København og Aarhus indgår i Patrizias seneste opkøb i Danmark. | Foto: PR
I alt syv ejendomme i København og Aarhus indgår i Patrizias seneste opkøb i Danmark. | Foto: PR
Patrizia sælger boligejendomme i København i trecifret millionhandel

Patrizia tilfreds trods faldende resultat og nedgang i kapitaltilsagn

Patrizia-chef bebuder nye danske opkøb 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier