EjendomsWatch

Wihlborgs udvider dansk kontorportefølje: Overtager ejendomme for over 100 millioner

Sydsvenske Wihlborgs føjer knap 15.000 kvm udlejningsareal til sin voksende kontor- og logistikportefølje i Danmark. De to nyerhvervede ejendomme er placeret på den københavnske vestegn og i Nordsjælland.

Grundarealet på Wihlborgs nye ejendom i nordsjællandske Birkerød er 15.000 kvm. | Foto: PR

Wihlborgs har med en samlet investering på lige over 110 mio. kr. købt to kontorejendomme i Herlev vest for hovedstaden og i nordsjællandske Birkerød. Det skriver den svenskejede ejendomsinvestor i seperate meddelelser.

Birkerød-ejendommen på Bregnerødvej 140-144 er købt for 73,5 mio. kr. og bliver dermed Wihlborgs fjerde aktiv i Rudersdal Kommune. De fire bygninger med et samlet udlejningsareal på 7148 kvm vil, når de er fuldt udlejet, generere en årlig leje på 6,2 mio. kr.

Pt. er 80 pct. af ejendommen lejet ud til NKT Photonics, og ifølge Wihlborgs topchef, Ulrika Hallengren, udgør adressen "et godt supplement til vores eksisterende ejendomme i området."

Den nyerhvervede ejendom i Herlev er et af flere aktiver, som Wihlborgs har i området vest for København. | Foto: PR
Den nyerhvervede ejendom i Herlev er et af flere aktiver, som Wihlborgs har i området vest for København. | Foto: PR

På den københavnske vestegn skal Wihlborgs fra næste sommer i gang med en omfattende ombygning af den nyerhvervede kontor- og lagerejendom på Vasekjær 10-12, der er købt for 38 mio. kr. og har et udlejningsareal på 7600 kvm.

Herlev-aktivet er købt af virksomheden Terma, der ved udgangen af juni næste år fraflytter ejendommen, hvis samlede lejeværdi efter ombygningen skønnes at løbe op i 6,5 mio. kr.

"Med Vasekær har vi et spændende udviklingsprojekt med mulighed for at sætte et Wihlborgs-stempel på ejendommen. Wihlborgs har allerede en stærk position i Herlev, hvor vi er med til at udvikle et moderne og attraktivt erhvervsområde," lyder det i meddelelsen fra Ulrika Hallengren.

Siden 2015 har Wihlborgs øget sin danske portefølje markant. Helt konkret er værdien af selskabets ejendomsaktiver her til lands steget fra 2,3 til nu et godt stykke over 6,5 mia. kr.

Ny Wihlborgs-chef ser muligheder i potentielt skrumpende marked

Københavnske milliard-aktiver lyser op i Wihlborgs-regnskab efter farvel til bank 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier