EjendomsWatch

Hoteller i København hænger fast i dyndet – provinsen viser bedre takter

Det københavnske hotelmarked ligger fortsat underdrejet efter coronapandemien, skriver Insidebusiness. Fraværet af oversøiske kunder kan ikke opvejes af flere danske kunder, siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Group.

Et af de københavnske hoteller, der har slået dørene op i år, er det gamle Nordea- og B&W-hovedsæde Ørkenfortet på Christianshavn, som ATP Ejendomme står bag. | Foto: PR-visualisering

Fire ud af ti hotelværelser stod tomme i København i oktober, mens det to år tidligere var to ud af ti. Og generelt er hotelmarkedet stadig voldsomt underdrejet og i kontrast til landets andre store byer, skriver Insidebusiness.

Baggrunden er – som også EjendomsWatch tidligere har beskrevet – at kapaciteten er forøget med en række nye hoteller, herunder to nye Scandic-hoteller med over 700 værelser samt Arp-Hansen Groups netop åbnede hostel Next Copenhagen med 1600 værelser.

Samtidig er efterspørgslen faldet fra især oversøiske turister, og flere danske overnattende kan ikke kompensere for tilbagegangen, siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Group, til Insidebusiness, der også har talt med Jan Johansen, direktør hos ATP Ejendomme:

"Det har været og er da fortsat anledning til bekymring for hotelbranchen på den korte bane. Men vi fokuserer på at have gode og velbeliggende hoteller, der vil være velindbringende på langt sigt," siger han.

Hotelkæde og ATP klar med luksuskoncept og knap 400 værelser i Ørkenfortet

ATP-direktør om nyt luksushotel i København: I 2021 er verden normaliseret 

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier