EjendomsWatch

Hoteller i København hænger fast i dyndet – provinsen viser bedre takter

Det københavnske hotelmarked ligger fortsat underdrejet efter coronapandemien, skriver Insidebusiness. Fraværet af oversøiske kunder kan ikke opvejes af flere danske kunder, siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Group.

Et af de københavnske hoteller, der har slået dørene op i år, er det gamle Nordea- og B&W-hovedsæde Ørkenfortet på Christianshavn, som ATP Ejendomme står bag. | Foto: PR-visualisering

Fire ud af ti hotelværelser stod tomme i København i oktober, mens det to år tidligere var to ud af ti. Og generelt er hotelmarkedet stadig voldsomt underdrejet og i kontrast til landets andre store byer, skriver Insidebusiness.

Baggrunden er – som også EjendomsWatch tidligere har beskrevet – at kapaciteten er forøget med en række nye hoteller, herunder to nye Scandic-hoteller med over 700 værelser samt Arp-Hansen Groups netop åbnede hostel Next Copenhagen med 1600 værelser.

Samtidig er efterspørgslen faldet fra især oversøiske turister, og flere danske overnattende kan ikke kompensere for tilbagegangen, siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Group, til Insidebusiness, der også har talt med Jan Johansen, direktør hos ATP Ejendomme:

"Det har været og er da fortsat anledning til bekymring for hotelbranchen på den korte bane. Men vi fokuserer på at have gode og velbeliggende hoteller, der vil være velindbringende på langt sigt," siger han.

Hotelkæde og ATP klar med luksuskoncept og knap 400 værelser i Ørkenfortet

ATP-direktør om nyt luksushotel i København: I 2021 er verden normaliseret 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier