EjendomsWatch

EDC: Investorerne har boligejendomme som favorit i 2022

Ny markedsundersøgelse fra EDC Poul Erik Bech viser, at der blandt de investorer, som er parat til at skrue op for investeringerne næste år, er særligt ét segment, som øjnene hviler på: Boliger.

Foto: Colourbox

Mæglerkæden EDC Poul Erik Bech har netop offentliggjort en større markedsundersøgelse, hvori danske investestorer, lejere og virksomheder kommer med deres bud på, hvordan ejendomsbranchen ser ud i 2022. Først skal det nuværende år dog afsluttes, og her er tendensen klar:

"I de første tre kvartaler i 2021 er vi nu oppe på et transaktionsniveau, som svarer til hele 2020. Så det tyder på, at vi kommer til at have et rekordår, ligesom vi havde i 2017," forklarer Joseph Alberti, analysechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, da undersøgelsen tirsdag bliver præsenteret for branchen med EjendomsWatch til stede.

I alt har over 1700 svaret på undersøgelsen, og de fordeler sig nogenlunde ligeligt vest og øst for Storebælt.

Ifølge undersøgelsen fortsætter den gode stime i 2022:

"Næsten halvdelen af dem, som har besvaret undersøgelsen, siger, at de er parate til at investere flere penge i ejendomme i det nye år. Det tegner jo godt for branchen," uddyber Alberti.

Og det er faktisk samme tendens, som man så i forrige undersøgelse. Her sagde knap halvdelen af respondenterne, at de forventede at investere mere i fast ejendom i 2021, end de havde gjort i 2020.

82 pct. har således i år svaret, at boligudlejning er den type investeringer, man vil foretage næste år. Næststørste segment er blandet bolig/erhverv, som 38 pct. har svaret, og tredjestørste segment er grunde til opførelse af boliger med 27 pct.

Nogle af spørgsmålene i undersøgelsen har indeholdt flere svarmuligheder, så tallene overstiger 100 pct. tilsammen.

"Bolig og boligrelaterede segmenter sprænger alle rammer, når folk svarer på, hvilke ejendomstyper folk vil investere i," forklarer Joseph Alberti, der i samme vending pointerer, at corona stadig er en faktor, der giver usikkerhed til markedet.

Et umættet marked

En tredjedel af respondenterne forventer en stigende markedspris på boligudlejningsejendomme, og knap 50 pct. forventer en stigende markedsleje i 2022.

Spørgsmålet, som trænger sig på, er, om der overhovedet er behov for at bygge flere boliger.

Men det er der, siger Frank Jensen, direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

"Der er flere singler, og der er flere, som er living apart together. Altså at man bliver skilt og finder en ny partner, men stadig bor i sin egen bolig."

Og så bliver vi simpelthen flere mennesker, forklarer Frank Jensen.

"Der sker en nettotilvandring, og der er fødselsoverskud. Alt det her betyder, at der skal bygges markant flere boliger i de kommende 10, 20 år," lyder det fra Aalborg-direktøren.

Derudover er der to aldersgrupper, som dominerer markedet.

"Det er de ældre og de yngre, og det stiller nogle andre krav til boligen, end dem vi kender i dag. Særligt kommer der flere ældre, både de "yngre" ældre fra 70 til 79, og dem, som er over 80," forklarer han.

Og hvor kan det så betale sig at investere i boliger? Ifølge Frank Jensen sker der en såkaldt dobbelt urbanisering.

Med det mener han, at der ikke kun sker en tilflytning til København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også til de store hovedbyer i regionerne, som f.eks. Silkeborg og Herning.

Poul Erik Bech advarer mod indgreb på boligmarkedet 

Erhvervsdel hos Poul Erik Bech nærmer sig omsætning på 200 mio. kr. i opkøbsår

En købmand krydser sit spor – Poul Erik Bech vil dø med støvlerne på

EDC Erhverv Poul Erik Bech henter ny erhvervsdirektør og partner hos Newsec 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier