EjendomsWatch

Nrep køber små 600 boliger i milliardhandel

I handel med familieejet selskab overtages i alt 46.000 kvm. Ifølge sælger frigør salget, der også er en smule vemodigt, midler til ny ekspansion.

"Handlen med Nrep er derfor langt fra et farvel til ejendomsbranchen – men derimod en unik mulighed for at indfri et nyt potentiale i Togt-koncernen," siger Mogens Tveskov, medejer af Togt. | Foto: PR / Togt Ejendomme

Fynske Togt Ejendomme sælger samtlige sine boligejendomme til den nordiske ejendomsinvestor og -udvikler Nrep, oplyser virksomhederne.

"Vores fokus er primært på hovedstæderne og de lidt større byer, men denne gang opstod der en attraktiv mulighed i Odense. Flere kender os som en projektudvikler, men vi har også stor appetit på eksisterende og færdigudviklede ejendomme, særligt i regi af Nrep Income+, og det er denne investering udtryk for," udtaler Sofie Vett Raaschou, investeringschef i Nrep, i en pressemeddelelse.

Ifølge Mogens Tveskov, adm. direktør og medejer af Togt, realiserer salget et enormt udviklingspotentiale for koncernen:

"Ved at sælge den del af porteføljen, hvor de færdigudviklede projekter ligger, frigives der ressourcer, som skal fokuseres på nye udviklingsprojekter. Handlen med Nrep er derfor langt fra et farvel til ejendomsbranchen – men derimod en unik mulighed for at indfri et nyt potentiale i Togt-koncernen," udtaler han i en pressemeddelelse.

Velovervejet beslutning

Der er tale om et salg af en samlet boligmasse på næsten 46.000 kvm, der er fordelt på 23 ejendomme i hhv. Odense, Svendborg og København.

De knap 600 lejemål er hovedsageligt lejeboliger i Odense, og Nrep har i salgsprocessen fokuseret på det vækstpotentiale, man oplever i byen, lyder det.

Ifølge Togt er frasalget en velovervejet beslutning, som har været længe undervejs, men også er en smule vemodigt.

"Forud for den endelige handel har der været interesse fra flere forskellige investorer – både danske og internationale - men vi er meget tilfredse med, at det er blevet en velrenommeret og fremtidssikret investor som Nrep, der nu overtager porteføljen," lyder det fra Mogens Tveskov.

Der er samlet afsat i niveauet 75 mio. kr. til en større opgradering af de 23 ejendomme. Netop investeringer i færdigudviklede ejendommene og efterfølgende opgradering er et kendetegn for Nrep-fonden Income+, lyder det fra køber:

"Med denne investering har vi fået en række små boliger, som til gengæld har en overkommelig husleje og en god beliggenhed i Odense bl.a. tæt på den nye letbane. Vi kommer til at gøre ejendommene grønnere, mere kundevenlige, og så skal de energiforbedres markant – præcis som vi har gjort det på tidligere investeringer," siger Sofie Vett Raaschou.

Handlen er formidlet af Colliers, og Togt er rådgivet af Agenda Advokater og Deloitte, mens Nrep var bistået af Bruun & Hjejle, PWC, Nordicals og Cowi.

”Med denne investering har vi fået en række små boliger, som til gengæld har en overkommelig husleje og en god beliggenhed i Odense,
”Med denne investering har vi fået en række små boliger, som til gengæld har en overkommelig husleje og en god beliggenhed i Odense," siger Sofie Vett Raaschou, investeringschef i Nrep | Foto: Martin Bubandt
Nrep går efter CO2-neutral ejendomsportefølje i 2028

Nrep i trecifret millionhandel med studieboliger

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep 

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier