Fyring ryster direktør hos milliardforvalter – ejer ønsker kortere beslutningsveje

Direktør gennem halvandet år er fortid hos kapitalforvalter, der bl.a. har Ecco-familien som ejer. "Den var jeg ikke helt klar på," erkender han over for EjendomsWatch, mens ejer og formand begrunder fyringen med ønsket om en "kortere vej i beslutningsprocesserne."
Michael Mikkelsen skal efter sin fyring som adm. direktør nu søge nye græsgange i branchen. | Foto: Privat
Michael Mikkelsen skal efter sin fyring som adm. direktør nu søge nye græsgange i branchen. | Foto: Privat

Efter fire år er Michael Mikkelsen fortid hos Kinnerton Capital. Den alternative investeringsforvalters ejere har valgt at fyre kreditchefen, der det seneste halvandet år også har beklædt posten som adm. direktør.

"Den var jeg ikke helt klar på. Der blev man lidt rystet," fortæller 53-årige Michael Mikkelsen til EjendomsWatch

"Men hvornår gør man ikke det i sådan en situation, tænker jeg. Med mindre man har været oppe at slås, og det har vi bestemt ikke været."

Hos Kinnerton Capital havde Michael Mikkelsen bl.a. ansvaret for at udpege relevante ejendomsprojekter og sikre deres kreditkvalitet. Med en fortid hos bl.a. Spar Nord og FIH, hvor han også arbejdede med ejendomme, har han omkring tre årtiers erfaring i branchen.

Den dygtige lærer

Selv fik Michael Mikkelsen at vide, "at samarbejdet skulle stoppe, fordi ledelsen godt ville tættere på kreditprocessen," og han tilføjer, at hans job, fra han i foråret 2020 blev forfremmet til direktør og frem til fyringen, ikke var "meget anderledes end dengang, jeg kun var kreditchef."

"Hvis man kigger på vores resultater og den forretningsmodel, vi har arbejdet efter i de lidt mere end fire år, hvor jeg har været der, vil jeg tro, at vores butik er vokset med omkring 100 pct., og vi har ikke noget, der minder om tab i den forbindelse, så derfor synes jeg, at det, som jeg har bidraget med faktisk er ganske fornuftigt," siger Michael Mikkelsen.

Af Kinnerton Capitals hjemmeside fremgår det, at selskabet har aktiver under forvaltning for op imod 700 mio. euro (ca. 5,2 mia. kr.).

"Hvis ejerne har besluttet sig for, at butikken skal drives på en anden vis, så er det deres call, eftersom det er dem, der ejer butikken. Så må jeg bare klappe hælene sammen. Det er mit lod som lønmodtager," lyder det fra Michael Mikkelsen.

"Det er den dygtige lærer, som bliver ramt af, at eleverne nu har taget så meget til sig, at de mener, at de godt kan klare sig selv."

Selskabet, der sammen med Kinnerton Credit Management og Ditboliglaan.dk Ejendomskreditselskab er del af Kinnerton Group, kom ud af det seneste regnskabsår, 2020, med et resultat før skat på 1,3 mio. kr., hvilket var en halvering af bundlinjen sammenlignet med året forinden.

Mens Kinnerton tidligere også havde et ben på engelsk jord, så er samtlige aktiviteter i kølvandet på Brexit blevet samlet i Danmark, hvor koncernen har til huse i det centrale København.

Organisationsændring på vej

Jens Bisgaard-Frantzen, majoritetsejer og bestyrelsesformand hos Kinnerton Group, bekræfter, at forretningen har udviklet sig tilfredsstillende i den tid, Michael Mikkelsen har haft titel af kreditchef og siden også direktør, men peger som årsag til fyringen på "en organisationsændring, som vi står overfor at skulle foretage."

"En organisationsændring har jo også noget med arbejdsopgaver at gøre, så det er sådan, det hænger sammen," siger Jens Bisgaard-Frantzen, der har en fortid som managing partner hos ATP Private Equity Partners.

Jens Bisgaard-Frantzen er ejer og bestyrelsesformand hos Kinnerton Group. | Foto: PR
Jens Bisgaard-Frantzen er ejer og bestyrelsesformand hos Kinnerton Group. | Foto: PR

Hvor var det mere konkret, at Michael Mikkelsen ikke passede ind i den fremtidige strategi?

"Det synes jeg ikke, at jeg skal komme nærmere ind på, men vi har besluttet, at der skulle være kortere vej i beslutningsprocesserne."

Det er altså ikke hans arbejde, der har ført til fyringen?

"Nej, det er ikke hans arbejde, der har ledt til at vores veje må skilles. Det er, som jeg har nævnt, en organisationsændring og stillingen bliver ikke genbesat."

Kinnerton-medejer Matthew Baker, der er britisk jurist og medlem af bestyrelsen, har afløst Michael Mikkelsen på posten som adm. direktør hos Kinnerton Capital.

Udover Jens Bisgaard-Frantzen og Matthew Baker er Kinnerton Group ejet af Ecco Holding, som Kasprzak-familien står bag, og som er den jyske skokoncerns holdingselskab. Kinnerton-koncernen forvalter desuden Kinnerton Boligudlejning, der i dag er ejet af Hanni Merete Kasprzak, Eccos bestyrelsesformand.

Mulig fremtid hos udviklerne

Hvad der venter omkring næste hjørne på karrierevejen, ved Michael Mikkelsen ikke. Han er ikke afvisende over for idéen om at flytte om "på den anden side af bordet," hvor projektudviklerne sidder.

Michael Mikkelsen fortæller, at han er blevet kontaktet af folk i sit netværk, der mener, at han "kunne gøre en forskel for ejendomsudviklere, som bruger meget krudt på, hvad det koster at bygge og komme i gang med projekter," som han formulerer det.

"De er ikke altid opdateret omkring økonomien i et projekt. Det er der et stort behov for i markedet," fortæller den nu tidligere Kinnerton Capital-topchef.

Ecco-familie sætter penge i trecifret millionopkøb af boliger på Fyn 

Gefion Group ansætter ny økonomichef

Nordea bag ny fond rettet mod ejendomsudviklere i pengenød 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også