EjendomsWatch

Heimstaden risikerer tvangssalg af over 10.000 boliger

Oveni i søndagens parlamentsvalg i Tyskland har en folkeafstemning i Berlin sagt ja til at ekspropriere lejligheder fra private ejendomsselskaber. Afgørelsen er dog ikke bindende for politikerne.

Foto: Halvard Alvik / NTB

Oveni søndagens parlamentsvalg i Tyskland fik Berlins indbyggere også anledning til at deltage i en folkeafstemning om at regulere boligmarkedet.

Et flertal af de afgivne stemmer støtter således et forslag om, at byen skal ekspropriere lejligheder fra private ejendomsselskaber for at undgå stadigt stigende huslejer.

Forslaget indebærer, at udlejere maksimalt kan eje 3000 lejligheder i den tyske hovedstad. Dette gælder blandt andre Heimstaden, som har over 5500 lejligheder i Berlin. Søndag aften kom nyheden om, at koncernen køber en ejendomsportefølje for 68 mia. kr., som inkluderer over 14.000 boliger i Berlin.

Folkeafstemningen er dog ikke juridisk bindende for politikerne, og det nye senat i Berlin skal behandle sagen, skriver Berliner Morgenpost.

Heimstaden i endnu et milliardopkøb i Danmark

Heimstaden vil investere milliardbeløb for at nå klimamål 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier