EjendomsWatch

Heimstaden vil investere milliardbeløb for at nå klimamål

Det norskejede svenske ejendomsselskab anslår at skulle investere knap 4 mia. kr. for at nå de klimamål, som selskabet har sat sig. Pengene skal blandt andet bruges på energieffektivisering og solcelleanlæg.

"Hos Heimstaden tager vi vores ansvar som et af de største ejendomsselskaber i Europa seriøst og ønsker at gå foran ved at sætte nye ambitiøse og videnskabeligt baserede bæredygtighedsmål," udtaler Partik Hall, adm. direktør i Heimstaden. | Foto: PR / Heimstaden

Heimstaden vil sænke energiforbruget med to procent i gennemsnit årligt frem mod 2025 og reducere udledningen af drivhusgasser med 46 procent frem mod 2030. Det skriver den svenske ejendomsinvestor i en pressemeddelelse.

De nye klimamål kræver investeringer for anslået 5 mia. svenske kr. (ca. 3,7 danske kr.) baseret på den nuværende ejendomsportefølje. Beløbet forventes at stige, i takt med at porteføljen vokser.

Pengene skal blandt andet investeres i energieffektivisering af ejendomme, installation af solcelleanlæg og indkøb af vedvarende energi.

"Hos Heimstaden tager vi vores ansvar som et af ​​de største ejendomsselskaber i Europa seriøst og ønsker at gå foran ved at sætte nye ambitiøse og videnskabeligt baserede bæredygtighedsmål, som også vil have en positiv langsigtet indvirkning på vores økonomiske og operationelle resultater," udtaler Patrik Hall, adm. direktør i Heimstaden, i pressemeddelelsen.

Pensam sætter nye mål for investeringernes CO2-aftryk

Pensionsselskaber har på et år investeret 72 milliarder i klimakampen 

16.359 boliger giver Heimstaden jackpot i Danmark

Danmark er blevet Heimstadens største marked 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier