EjendomsWatch

Lokal udvikler føjer hotel til boligprojekt på nedlagt hospital

I et forsøg på at sætte skub i sit udviklingsprojekt i "Den Hvide By" i Augustenborg ved Sønderborg vil ejendomsudvikler Aksel Damm nu bl.a. etablere hotel i den ejendom, der tidligere kun skulle danne rammen om nye boliger.

Ejendommen i Augustenborg udgøres af består af fire længer og tre sidebygninger. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Travlhed i byggebranchen får ejendomsudvikler Aksel Damm til at ændre sit boligprojekt ved det tidligere psykiatriske hospital i Augustenborg uden for Sønderborg. Udover boliger er planen nu, at klyngebebyggelsen, som Aksel Damm for to år siden købte af det statslige Freja Ejendomme, skal rumme hotel og kontorer, skriver Jydskevestkysten.

Aksel Damm angiver selv problemer med at skaffe håndværkere og forsinkelser i forbindelse med lokalplanen som årsagen til, at han som minimum vil halvere det oprindelige antal boliger, der lød på 65, og i stedet har udtænkt et projekt i tre etaper – med hotellet som førsteprioritet.

"Det kræver ikke den store ombygning," udtaler Aksel Damm til avisen omkring hotelplanerne, "men med det projekt kan vi hurtigt få noget til at ske derude."

Alt i alt løber de arkitekttegnede bygningers areal op i 8000 kvm, og sammen med erhvervsmægleren Nordicals vil Aksel Damm som anden del af projektet på Palævej i den såkaldt "Hvide By" forsøge at finde lejere til eksempelvis kontorer, værksteder eller et sundhedscenter. Tredje del, boligerne, håber den lokale udvikler at kunne tage fat på i slutningen af 2022.

Ifølge tinglysningen er ejendommen Palævej 1 placeret i selskabet Den hvide By Augustenborg, som Aksel Damm ejer gennem selskabet Garment Square og i sidste ende holdingselskabet AD-Holding.

Nyt varehus rykker ind på tidligere fabriksgrund i Sønderborg

Knap 11.000 kvm kasernebygninger sættes til salg i Sønderborg

Efter skrinlagte planer: Boligforening vil opføre 50 boliger 

Vejle-udvikler vil forvandle JF-Stolls fabrik til ny bydel i Sønderborg 

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier