EjendomsWatch

Lokal udvikler føjer hotel til boligprojekt på nedlagt hospital

I et forsøg på at sætte skub i sit udviklingsprojekt i "Den Hvide By" i Augustenborg ved Sønderborg vil ejendomsudvikler Aksel Damm nu bl.a. etablere hotel i den ejendom, der tidligere kun skulle danne rammen om nye boliger.

Ejendommen i Augustenborg udgøres af består af fire længer og tre sidebygninger. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Travlhed i byggebranchen får ejendomsudvikler Aksel Damm til at ændre sit boligprojekt ved det tidligere psykiatriske hospital i Augustenborg uden for Sønderborg. Udover boliger er planen nu, at klyngebebyggelsen, som Aksel Damm for to år siden købte af det statslige Freja Ejendomme, skal rumme hotel og kontorer, skriver Jydskevestkysten.

Aksel Damm angiver selv problemer med at skaffe håndværkere og forsinkelser i forbindelse med lokalplanen som årsagen til, at han som minimum vil halvere det oprindelige antal boliger, der lød på 65, og i stedet har udtænkt et projekt i tre etaper – med hotellet som førsteprioritet.

"Det kræver ikke den store ombygning," udtaler Aksel Damm til avisen omkring hotelplanerne, "men med det projekt kan vi hurtigt få noget til at ske derude."

Alt i alt løber de arkitekttegnede bygningers areal op i 8000 kvm, og sammen med erhvervsmægleren Nordicals vil Aksel Damm som anden del af projektet på Palævej i den såkaldt "Hvide By" forsøge at finde lejere til eksempelvis kontorer, værksteder eller et sundhedscenter. Tredje del, boligerne, håber den lokale udvikler at kunne tage fat på i slutningen af 2022.

Ifølge tinglysningen er ejendommen Palævej 1 placeret i selskabet Den hvide By Augustenborg, som Aksel Damm ejer gennem selskabet Garment Square og i sidste ende holdingselskabet AD-Holding.

Nyt varehus rykker ind på tidligere fabriksgrund i Sønderborg

Knap 11.000 kvm kasernebygninger sættes til salg i Sønderborg

Efter skrinlagte planer: Boligforening vil opføre 50 boliger 

Vejle-udvikler vil forvandle JF-Stolls fabrik til ny bydel i Sønderborg 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier