EjendomsWatch

Ny Newsec-analyse: Ejendomshandler nærmer sig rekordniveau i første halvår

Med handler for 34 mia. kr. i årets første seks måneder er tallet over en tredjedel højere end samme periode sidste år og tæt på niveauet for rekordåret 2017. Alene i andet kvartal blev der handlet mursten for 15 mia. kr.

Adm. direktør hos Newsec Advisory, Morten Jensen, fortæller, at der er stor udenlandsk efterspørgsel på ejendomme. | Foto: PR / Newsec

En ny analyse fra erhvervsmægleren Newsec Advisory viser, at der blev foretaget investeringer i bolig- og erhvervsejedomme for 15 mia. kr. i 2. kvartal af 2021. Det er 13 pct. højere end samme periode sidste år, skriver Newsec i en pressemeddelelse.

Samtidig skriver firmaet, at det samlede transaktionsbeløb for halvåret er på 34 mia. kr., hvilket er tæt på at ramme niveauet for rekordåret 2017. Tallet er 34 pct. højere end samme periode sidste år.

"Den høje investeringsaktivitet, der satte ind fra 4. kvartal 2020 og fortsatte i 1. kvartal 2021, ser ud til at vare ved," udtaler adm. direktør i Newsec Advisory, Morten Jensen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Igen er det stor udenlandsk efterspørgsel efter boligudlejningsejendomme- og projekter, der trækker aktiviteten op. Udenlandske investorer købte boligejendomme for godt 7 mia. kr. i 2. kvartal, hvilket svarer til 49 pct. af det totale transaktionsomfang."

Kilde: Newsec Advisory

I pressemeddelsen fremgår det også, at handel med boligejendomme er størst, og at denne type investeringer udgjorde 60 pct. af det samlede transaktionsomfang.

"Ved årets start havde vi en forventning om, at transaktionsniveauet ville lande omkring 75 mia. kr. for hele 2021. Det virker på nuværende tidspunkt meget realistisk at nå. Og faktisk kan vi ende med et endnu højere niveau for 2. kvartal, når vi gør status over de endelige tal hen over sommeren," siger Robin Rich, researchchef hos Newsec Advisory, i pressemeddelelsen.

Analysen er lavet på baggrund af transaktioner trukket indtil den 7. juli 2021, og handler for under 20 mio. kr. indgår ikke, fremgår det.

Newsec Advisory: Forrentningskrav kan falde til 3 pct. på boliger i København i 2021

Økonom bliver ny analysechef hos Newsec Advisory 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier