EjendomsWatch

Amerikansk kapitalforvalter fortsætter projektopkøb syd for København

For anden gang på en uge investerer amerikansk kapitalforvalter i boligprojekt syd for København. Denne gang drejer det sig om 163 lejligheder i Vallensbæk, som selskabet har købt af aarhusiansk udvikler.

Det er i dette område af Vallensbæk, at amerikanske Invesco har investeret i 163 projektlejligheder. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Københavns sydlige forstæder er igen målet for den amerikanske Invescos investeringer. Kapitalforvalterens ejendomsben, Invesco Real Estate, har således købt et boligprojekt med 163 lejligheder i Vallensbæk, skriver den danske investeringspartner, Rubik Properties, i en pressemeddelelse.

Lejlighederne, der er fordelt på to bygninger på knap 13.000 kvm i alt, får en gennemsnitlig størrelse på 78 kvm og er blevet købt af den aarhusianske udvikler 1927 Estate for et ikke offentliggjort beløb. Det bæredygtige byggeri forventes færdiggjort i fjerde kvartal 2022.

I meddelelsen fremhæves en stigende efterspørgsel på lejeboliger i udkanten af København – en tendens, der ifølge Rubik Properties bl.a. skyldes, at huslejen i de centrale dele af hovedstaden nu er på det syvendehøjeste niveau i Europa.

"Vi mener, investorerne har gode muligheder for at kapitalisere af ubalance i udbud og efterspørgsel inden for den private udlejningssektor og søger derfor aktivt efter lignende prisvenlige boligudviklingsprojekter i Storkøbenhavn," lyder det fra Jacob Smergel-Krog, adm. direktør og grundlægger hos Rubik Properties.

I tråd med amerikansk strategi

John German, ansvarlig for boliginvesteringer hos Invesco Real Estate, fremhæver den geografiske placering af projektet og åbner for flere fremtidige investeringer i udviklingsprojekter fra 1927 Estate.

"Vallensbæk er velplaceret i et prisvenligt forstadsområde med befolkningstilvækst. Dette aktiv er på linje med vores fokus på at investere i udviklingsprojekter i mellemmarkedet inden for den private udlejningssektor i udvalgte europæiske hovedstæder," udtaler John German.

Accura, Niras, PWC og Trefa har rådgivet Rubik Properties og Invesco, mens Truemarketvalue har fungeret som sælgers mægler.

Så sent som i sidste uge kunne EjendomsWatch fortælle, at Invesco havde købt 133 projektlejligheder i Ishøj, der grænser op til Vallensbæk. Også her er der tale om et projekt, der forventes at stå færdigt i slutningen af næste år.

Amerikanere opruster i Storkøbenhavn – køber trecifret antal projektlejligheder

Amerikansk kapitalforvalter køber yderligere op på Grønttorvet 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier